• Actor
Locul naşterii:
Bucureşti
Data naşterii:
26/06/1985
Biografie

Ana Ularu şi-a început cariera de actriţă la vârsta de 9 ani, jucând în două producţii româno-franceze ”Meuetres par procuration” şi ”Passion mortelle”.

Ana Ularu devenit cunoscută o dată cu rolul din “Italiencele“ şi a confirmat apoi cu ”Periferic”, pentru care a primit numeroase premii la festivalurile de profil, inclusiv pentru Gopo. Drept urmare, în 2012, a fost selectată în programul Shooting Stars, din cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Ana Ularu vorbeşte fluent engleza, spaniola şi franceza.

 

Premii

Premiul Gopo pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din filmul ”Periferic”.

Swiss Critics Boccalino pentru cea mai bună actriţă, la Locarno International Film Festival, pentru rolul din ”Periferic”.

Premiul UCIN pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din filmul ”Periferic”.                

Premiul pentru cea mai bună actriţă, la Thessaloniki Film Festival, pentru rolul din filmul ”Periferic”.

Menţiune specială, la Warsaw International Film Festival, pentru rolul din ”Periferic”.

 

Filmografie - actor

O vară foarte instabilă (2013) - Maria

Serena (2013) - Rachel Hermann

Sunt o babă comunistă (2013) - Alice

Diaz: Don't Clean Up This Blood (2012) - Gala

Waste (2012)

Werewolf: The Beast Among Us (2012) - Kazia

Periferic (2010) - Matilda

Anaconda 4: Trail of Blood / Anaconda 4: Drumul sângelui (2009) - Heather

Pizza love (2008)

Afterimage (2007)

Cu un pas înainte (2007) - Alexa Iacob

Youth Without Youth / Tinereţe fără tinereţe (2007)

Crossing (2006)

Hârtia va fi albastră (2006) - Angela

Bucureşti - Berlin / Bucureşti - Berlin (2005) - Ioana

Concluzie (2005) - Maria

Întâlnire scurtă (2005) - Anya

Lost and Found / Obiecte pierdute (2005) – Tatiana (segmentul "Turkey Girl")

Soft Power (2005) - Fata

Spune-mi Ana: Tripticul unei morţi anunţate (2005) - Ana

Un pod plin cu jucării stricate (2005)

Damen Tango (2004) - Mihaela

Italiencele (2004) - Lenuţa

Magnatul (2004) - Dana Moraru

Maria (2003) - Ioana

Meurtres par procuration Proxy Murders / Meurtres par procuration (1995) - Claudia Correy

Passion Mortelle (1995) - Victoria Sartey

 

Filmografie - scenarist

Întoarcerea (2006)

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE