Suleyman Magnificul a împărţit Turcia în două!

  • 23.08.2012
  • ● Vizualizări: 758
no title

”Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” este cea mai ambiţioasă producţie turcească, o călătorie în orientul secolului al XVI-lea, când otomanii începuseră să ameninţe creştinătatea şi să devină o superputere a lumii.

Suleyman MagnificulProducţia a stârnit controverse şi proteste puternice în Turcia, pentru că sultanul Suleyman este prezentat ca fiind un împătimit al alcoolului, ceea ce contravine spiritului islamic. Criticii au invocat şi o prea mare libertate a scenariştilor în interpretarea evenimentelor istorice şi a vieţii sultanului.

Poveştile din haremul sultanului Suleyman Magnificul, intrigile politice ale vremii, elemente de cultură şi de civilizaţie ale perioadei otomane alcătuiesc un tablou viu şi captivant. Istoriile personale, precum cea a sclavei care va deveni soţia lui Suleyman, sau cea a lui Ibrahim, marele vizir al sultanului, sunt proiectate în contextul luptelor pentru putere de la Curte şi a celor pentru suprematia geopolitica. "Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii" a ţinut prima pagina a ziarelor din Turcia după ce zeci de protestatari au ieşit în stradă cerând oprirea difuzării serialului de pe postul Show TV.

Suleyman MagnificulProtestatarii au citit pasaje din Coran, au blocat autostrăzi, au luat cu asalt clădirea postului de televiziune, au rupt afişele, etc. Toate acestea deoarece Show Tv a început difuzarea serialului "Suleyman Magnificul - Sub domnia iubirii", care înfăţişează dinastia otomană într-un mod atât de "indecent" şi "hedonist", abundând în alcool, femei şi alte plăceri. Serialul va fi difuzat în curând la Kanal D.

Comentarii
CELE MAI CITITE ŞTIRI
ABONARE