Drob de pasăre în aluat, după reţeta lui Horia Vîrlan!

Horia Vîrlan propune o reţetă uşoară din drob de pasăre în aluat pentru cei care vor să-şi dea gata invitaţii la masa pregătită cu ocazia sărbătorilor!

Reţetă 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
 
- 400 g aluat de tartăin
 
- 2 ouă + unul pentru uns drobul
 
- 150 g de costiţă de porc, fără os şi fără şorici
 
- 250 g de ficăţei de pasăre
 
- 300 g de piept de pui, fără piele şi dezosat
 
- 1 de pachet de unt
 
- O legătură de ceapă verde
 
- Un morcov mic curăţat
 
- O ceapă mică
 
- O lingură de pătrunjel tocat
 
- O lingură de mărar tocat
 
- O lingură de ulei de floarea soarelui
 
- Un vârf de cuţit de rozmarin uscat
 
- O lingură de sare
 
- 1 linguriţă de piper negru măcinat
 
 
Mod de preparare:
 
 
1. Spălaţi şi curăţaţi de pieliţe ficăţeii şi spălaţi pieptul de pui.
 
2. Tăiaţi costiţa în fâşiuţe, pieptul de pui în cuburi, iar ficăţeii de pasăre în bucăţi mari.
 
3. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o bucăţi, apoi radeţi morcovul.
 
4. Încingeţi cuptorul la 170°C, apoi ungeţi o tavă de chec cu puţin unt. Folosind un sucitor, întindeţi aluatul, astfel încât să formaţi un dreptunghi ce poate fi aşezat în formă de chec şi să mai rămână margini.
 
5. Încingeţi o crăticioară cu untul rămas şi sotaţi la foc domol costiţa, apoi adăugaţi ceapa verde şi morcovul. După 2-3 minute adăugaţi pieptul de pui, iar mai apoi ficăţeii. Continuaţi până când ficăţeii s-au rumenit uşor, dar încă mai au puţin sânge în interior.
 
6. Lăsaţi soteul să se răcească timp de câteva minute, apoi amestecaţi-l cu ouăle bătute, verdeaţa tocată şi condimentele.
 
7. Introduceţi foaia de aluat în formă, în aşa fel încât să rămână margini ce vor acoperi umplutura, apoi umpleţi forma cu soteul de pui şi acoperiţi cu marginile de aluat rămase. Ungeţi cu ou bătut şi înţepaţi cu o furculiţă, din loc
 

Galerie foto

Comentarii
ABONARE