Eniko Szanto, o stilistă cu talent

  • 28.04.2011
  • ● Vizualizări: 2038
Eniko Szanto, o stilistă cu talent

De 11 sezoane încoace, a creat peste 1.000 de costume la ”Dansez pentru tine” şi, mai nou, s-a ocupat şi de vestimentaţia prezentatorilor de la ”Românii au talent”, emisiunea de la PRO TV. Eniko ştie exact ce culori o prind cel mai bine pe Iulia Vântur şi crede că în garderoba unei femei, dar şi în cea a unui bărbat, cămaşa albă este ”piesa de rezistenţă”.


- Câte costume ai avut de pregătit în ultima lună?
Pentru cele patru semifinale "Românii au talent" în medie 30 per semifinală, având în vedere că a participat şi baletul Edi Stancu la câteva dintre momentele concurenţilor.


- Şi câţi oameni au muncit la confecţionarea lor?
Am două asistente minunate, Hilke Muslim şi Mădălina Rus, dar alături de ele, întreg atelierul de la Buftea, coordonat de Valentina Munteanu.


- Apropo de "Dansez", cum vor fi ţinutele Iuliei?
Mă bucur că am reuşit să le fac aşteptate şi sper că o să surprindem plăcut publicul din nou. Nu prea vreau să stric surpriza, o să spun doar că va fi multă culoare şi nişte accesorii ultra mega ... interesante.


- Ce culoare crezi că o prinde cel mai bine?
Iulia este modelul ideal din punctul ăsta de vedere. Dacă e să mă întrebi în ce culoare o prefer eu, cred că cel mai mult îmi place cum îi stă în nuanţele pastelate de roz, gri, crem, caci îi pun în evidenţă tenul bronzat şi o transformă într-o apariţie diafană, foarte feminină şi caldă. Îi stă bine stilul retro, cel al divelor hollywodiene din anii '30-'40.


- Dar pe Andra?
Andra este într-o continuă transformare, acum a devenit şi mama şi ceea ce trasmite către public e prospeţime şi fericire, aşa că, probabil, va străluci în perioada următoare în culorile tari care se şi poartă sezonul ăsta: turcoaz, verde, roşu corai.


- Smiley şi Pavel Bartoş au avut parte de costume colorate. Dintre cei doi, cine a fost cel mai pretenţios la probe?:
Mă bucur că au fost remarcate şi chiar aş vrea să mulţumesc pe această cale celor de la Ego Men Fashion Concept Store pentru tot sprijinul. Am creat un stil care să se potrivească cu personalitatea lor şi cu stilul show-ului, dorindu-mi foarte mult să arate că cea mai cool pereche de prezentatori din România. N-au fost probleme la probe, Pavel şi Smiley au fost foarte încântaţi de noul stil, care le pune în valoare energia, umorul şi personalitatea.


- Ce cezi că n-ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat? Dar din cea a unei femei?

Cămaşa albă de foarte bună calitate atât ca material cât şi croiala la ambii. Oricum, nu prea mai există reguli. Ne cumpărăm hainele în funcţie de viaţa şi ocupaţia pe care o avem. Important e să avem piese de care să ne bucurăm şi care să ne reprezinte personalitatea, chiar dacă sunt de la second-hand sau de la o firmă scumpă.

Comentarii
ABONARE