Neti Sandu şi Elena Lasconi - În direct cu astrele pe www.stirileprotv.ro

  • 05.10.2009
  • ● Vizualizări: 1721
Neti Sandu şi Elena Lasconi - În direct cu astrele pe www.stirileprotv.ro (Foto: Paul Diaconu)

Neti Sandu a bătătorit toate căile ştiute şi mai puţin ştiute ale horoscopului. Acum însă, la videochat-urile de pe www.stirileprotv.ro, are suficient timp să ne spună poveşti complexe despre fiecare zodie în parte. Elena Lasconi era şi ea pasionată de astrologie de multă vreme, dar abia de anul acesta ne face adevărate demonstraţii de predicţie în direct.


Neti Sandu
Răspuns la fiecare întrebare

- Ce e diferit pe site faţă de ceea ce vedem în fiecare dimineaţă la Ştirile PRO TV?
Pe site, propunem o temă şi după aceea oamenii mă pot întreba orice. Şi nu a fost videochat la care să nu fi răspuns fiecărei întrebări, chiar dacă era pe lîngă tema zilei respective. |n fiecare dimineaţă, la {tirile PRO TV, eu vorbesc trei minute despre 12 zodii, iar la videochat-ul de pe www.stirileprotv.ro aloc trei minute fiecărei zodii în parte.

- Cînd aveţi timp să le scrieţi pe toate?
La videochat, am în faţă doar 12 astrograme, fără text. Dacă vorbim despre luna octombrie, am în faţă astrograma lunii octombrie şi pot vorbi oricît despre asta. Firescul vine din siguranţa cu care pot discuta despre nişte lucruri pe care le-am bătătorit. Pentru Ştirile PRO TV de dimineaţă, scriu în fiecare zi cîte un text pentru că trebuie să mă încadrez într-un anumit timp.

- În perioada aceasta pînă la sfîrşitul anului, astrele ne sînt favorabile?
Da şi nu. Luna octombrie e foarte bună, noiembrie aşa şi aşa, iar decembrie - foarte zvîrcolită. La finalul anului, retrogradează atît Mercur cît şi Marte, aşa că o să fie nebunie mare.

- O mulţime de specialişti spun că, pe măsură ce cunosc mai multe, îşi dau seama că ştiu extrem de puţine. În astrologie, încercaţi acest sentiment?
Aş zice că da. Uneori ştiu o grămadă de lucruri, dar nu pot ajuta. Dar din tot ceea ce ştii şi ai experimentat, ai o viziune psihologică sau o percepţie şi nu se poate să nu intuieşti ce ar trebui să-i spui unui om ca să-l scoţi dintr-un impas, chiar dacă astro­gra­ma lui spune că urmează o perioadă grea pe toate planurile.

Şi atunci uit tot ce am învăţat şi încerc să-l ajut pe om să-şi regrupeze energia şi să de­păşească acest obstacol. Eu încerc să mut accentul, să traversăm din vorbe perioada proastă. E ca la medic! Tre­buie să vorbeşti frumos cu pacientul ca să nu-l sperie diagnosticul.

- Într-o dimineaţă cînd vedeţi că zodia dvs. nu arată lucruri bune, cum vă îmbărbătaţi?
Încă o zi proastă! Mare lucru! O să treacă şi asta!


Elena Lasconi
Aventura astrelor de la începutul anului

- Cînd şi cum ai început să te ocupi de site?
Cu colegii de la www.stirileprotv.ro am început să colaborez la începutul anului, de cînd s-a lansat videochatul {tirile PRO TV. Am fost producător la acest videochat. La începutul anului, producătorul executiv m-a întrebat dacă ştiu vreun chinez care să se priceapă la horoscop ca să facem un videochat cu trecerea în anul chinezesc al bivolului. Mi-am bătut capul, dar nu am reuşit să aflu. Ştiam că Neti este superpricepută şi pe treaba asta. Un alt coleg a găsit un chinez care ne putea spune cîte ceva despre tradiţiile din China la schim­barea anului zodiacal. Surpriza a fost alta. Ştiind că sînt prietenă cu Neti de mai bine de 10 ani şi pasionată de astrologie, nu­me­rologie şi chiro­man­ţie, mi-a propus să-l fac eu. Nu-mi venea să cred. Am avut emoţii, dar şi o oarecare relaxare, pentru că ştiam despre ce o să vorbesc. Aşa a început minunata aventură.

- Cum participi, mai exact, la secţiunea horoscop?
Încerc să traduc pentru utilizatori ce înseamnă cuadratura, Mercur retro­grad şi Saturn peste casa banilor. Atmosfera nu e ca la ştiri, serioasă şi sobră. Cel mai frumos moment a fost cînd, la sfîrşitul unui videochat pe tema numerologiei, i-am auzit pe colegii din regie că au început să aplaude.

- Care sînt lucrurile pe care copilul tău ţi le cere în prezent?
Copilul meu este, practic, un om mare. Oana are 17 ani, este elevă la Colegiul naţional "Gheorghe Lazăr". Este o Leoaică neîmblînzită, dar un copil foarte bun. Are nebu­niile ei de adolescentă, dar le ador pentru că îmi mai trăiesc şi eu o dată adoles­cenţa. Ce îmi cere? Să-i citesc blogul, să-i dau bani de buzunar şi să fiu alături de ea. Asta ne place cel mai mult, să fim împreună. Nu vă ascund că ne mai ciondănim, dar întotdea­una terminăm cu rîsete.


"Job-ul meu se numeşte news trainer la Ştirile PRO TV. De aproape patru ani, mă ocup de pregătirea repor­terilor tineri din ţară şi Bucureşti. În plus, pregătesc toţi studenţii de la facultăţile de jurnalism care şi-au exprimat intenţia de a face stagiul de practică la Ştirile PRO TV"

Comentarii
ABONARE