Micul bucătar de 12 ani a impresionat juraţii

De: Cristiana Trifu / 17.04.2018, 14:14
Micul bucătar de 12 ani a impresionat juraţii
Seara de luni a fost una de poveste la ,,Chefi la cuţite”, unde cei mai inediţi concurenţi şi-au făcut apariţia în platoul celui mai iubit show culinar. O nouă ediţie a marcat noi provocări în farfurie pentru juraţii Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu ce nu au fost surprinşi doar de alegerile gastronomice ale bucătarilor, ci şi de cele mai marcante experienţe de viaţă. Voia bună şi zâmbetele nu au lipsit, iar degustările i-au provocat pe chefi să improvizeze versuri în funcţie de preparate, astfel încât jurizarea s-a desfăşurat în ritmuri muzicale.

Invitatul special al serii a fost Horia Moculescu, o adevărată surpriză pentru cei trei juraţi. Maestrul a acceptat provocarea ,,Chefi la cuţite” şi s-a prezentat în faţa trioului imbatabil cu o farfurie simplă, dar extrem de savuroasă, pregătind muşchiuleţ de porc în unt şi coniac, cu o garniture de piure de cartofi. Apariţia sa a demonstrat că mâncarea bună merge de minune acompaniată de muzică, pentru că chefii l-au provocat la o sesiune de cântat la pian, chiar în culise.

Zâmbetele au fost asigurate de filipinezul Julius, zis şi Iulică, ce şi-a încercat iar norocul în acest show. După ce în sezonul 4 a fost eliminat chiar înainte de formarea echipelor, concurentul s-a întors mai dornic ca niciodată să ajungă cât mai departe în competiţie: ,,Nu vreau să ajung doar în finală, vreau să o şi câştig.”. Energia pozitivă, pasiunea cu care a gătit la bancul de lucru şi savoarea preparatului i-au garantat toate cele trei cuţite, şi deşi a fost apreciat de juraţi, a mărturisit că tot în echipa lui Cătălin Scărlătescu şi-ar dori să ajungă. Un alt concurent care a impresionat în ediţia de luni seară este David, un bucătar de doar 12 ani ce a demonstrat că experienţa poate fi compensată de pasiune. Cu un desert al copilăriei inspirat din reţeta lui chef Florin Dumitrescu, lapte de pasăre cu sos de cafea, juniorul i-a cucerit pe juraţi şi a obţinut foarte uşor votul lor de încredere.

Seara a fost una a apariţiilor surprinzătoare, a poveştilor de viaţă şi a demonstraţiilor din faţa mesei de jurizare. Ana Onofrei, o concurentă cu multe diplome şi calităţi, i-a făcut lui chef Bontea „fizioterapie cu bioptronul”, iar jurnalista Roxana Gabor Ionescu nu doar că le-a propus chefilor o salată complexă, ce a avut şi un ingredient secret, ,,dragostea”, dar a şi explicat cu ajutorul unor carduri magice care sunt lucrurile de care aceştia au nevoie pentru a avea succes în viitor. Pentru telespectatorii Antena 1, spectacolul continuă şi în seara aceasta la ,,Chefi la cuţite”, cu o altă ediţie de poveste ce va pune pe masa jurizării printre cele mai spectaculoase preparate.