Carmen Negoiţă ne învaţă cum să facem îngheţată raw vegan acasă

De: Nicoleta Nicolae / 18.08.2014, 09:00
Carmen Negoiţă ne învaţă cum să facem îngheţată raw vegan acasă
Carmen Negoiţă ne împărtăşeşte una din reţetele ei preferate de îngheţată raw vegan, compusă din alimente 100% naturale, neprocesate termic, pe care oricine o poate prepara acasă.

Delicioasa îngheţată, care conţine şi puţine calorii, este unul din deserturile pe care sute de persoane l-au descoperit la restaurantul ei raw vegan din Bucureşti, Rawyal. 

Carmen dezvăluie reţeta îngheţatei în cadrul rubricii sale săptămânale de gătit sănătos, disponibilă pe blogul său fashion, www.carmennegoita.com.

“Mai avem câteva săptămâni de vară în care să ne bucurăm de deserturile specifice acestui sezon. Săptămâna aceasta, vă propun o reţetă de îngheţată foarte gustoasă, uşor de făcut, dar mai ales sănătoasă. Personal nu sunt o mare iubitoare de îngheţată, dar aceasta este absolut delicioasă. Testată de mine, de copiii mei şi de câţiva prieteni. Sper să vă placă şi vouă!

Ingrediente:

Banane

Nuci

Pudră de vanilie

Fructe de decor

Se congelează 5-10 banane (în funcţie de cât de multă îngheţată doriţi să faceţi) cam 10-12 ore.  Puneţi apoi bananele într-un blender (blenderul să fie puternic sau să aibă cuţit de gheaţă. Eu folosesc Thermomix), adăugaţi câteva nuci şi un vârf de linguriţă de pudră de vanilie (nu există cantităţi exacte. Aceste ingrediente se pun în funcţie de gustul fiecăruia). Se mixează bine până se formează o pastă omogenă. Se ia cu o lingura, se aşează în forme, se decorează după preferinţă şi se poate mânca chiar aşa, ori se mai ţin la congelator câteva ore. Simplu, nu?