Macrou marinat a la Horia Vîrlan

  • 21.06.2014
Macrou marinat a la Horia Vîrlan

Ca alternativă la celebrul grătar cu mici, cârnaţi, ceafa de porc şi bere din belsug, Horia Vîrlan recomandă o reţetă uşoară de vară.

Macrou marinat în casă, pentru 4-6 persoane

Ingrediente:

- 4 peşti macrou, întregi proaspeţi sau congelaţi
- un pahar mare de ulei de măsline extravirgin
- o căpăţână de usturoi curăţată şi căţeii tocaţi felii
- 1/2 pahar de oţet de vin alb
- 1/2 pahar de oţet de vin roşu
- o lingură mare de pătrunjel tocat
- 5-6 boabe de enibahar sparte bucăţele
- sare după gust

Reteta de macrou marinat

Mod de preparare:

Opăriţi macroul în apa sărată timp de 8-9 minute, apoi scoateţi-l şi răciţi-l puţin. Curăţaţi-l de piele şi de oase (scoateţi mai întâi şira spinării, apoi pielea, apoi înlăturaţi restul de oase), încercând să-l păstraţi fâşii întregi. Aşezaţi fâşiile de macrou într-o tăviţă şi acoperiţi-le cu oţeturile amestecate cu boabele de enibahar şi cu feliuţele de usturoi. Ţineţi la macerat timp de 1 şi 1/2 ore. Scurgeţi apoi peştele de oţet, aşezaţi într-o tăviţă curată şi acoperiţi cu uleiul de măsline şi pătrunjelul tocat. Serviţi peştele cu salata de ceapă frecată cu sare şi coriandru măcinat, sau cu roşii şi pâine de casă prăjită.

Afla aici ce retete de vara propune Luana Ibacka!

Comentarii
ABONARE