Răzvan Fodor – responsabil cu gătitul în familie!

Apropo.ro / 15.08.2014, 09:00
Răzvan Fodor – responsabil cu gătitul în familie!
Răzvan Fodor este pasionat de arta culinară, de mic copil. Găteşte cu pasiune şi acum, mai ales atunci când îi pregăteşte masa fetiţei sale şi soţiei lui, Irina.
Răzvan, cât de des găteşti pentru fetiţa ta?
 
Doar eu mă ocup de gătit, pentru fetiţă, pentru Irina, soţia mea, pentru toată casa. 
 
Care este felul ei de mâncare preferat?
 
Mănâncă orice, exact ca tatăl ei. 
 
Foto: Facebook
 
De când eşti pasionat de gătit? Te-ai gândit să transformi această pasiune într-un business? 
 
De mic am fost pasionat de gătit. Am avut un fast food în urmă cu câţiva ani, dar l-am închis pentru că nu aveam timp să mă ocup de el, să stau acolo toată ziua.
 
Care e cel mai sofisticat fel de mâncare pe care l-ai gătit până acum?
 
Termenul de sofisticat l-aş folosi la plating-urile minimaliste. Eu nu gătesc sofisticat, nu respect reţete. Eu gătesc simplu, gustos, ca pentru acasă.
 
Ce nu ai mânca niciodată?
 
Mănânc orice.
 
Soţiei tale ce obişnuieşti să-i găteşti, cel mai des?
 
De toate, paste, quesadilla, fripturi, dar nu pe căldurile astea.
 
 
Foto: Facebook
 
Care este desertul tău preferat?
 
Nu mănânc dulciuri. Cred că mănânc maximum două ciocolate pe an.
 
Cât de des ţii cure de slăbire?
 
Viaţa mea este o cură de slăbire. Am tot timpul grijă ce mănânc.
 
Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider?
 
Băuturile reci. Am întotdeauna apă la rece.
 
Foto: Facebook
 
Unde pleci în vacanţă cu familia vara asta?
 
Nu ne-am gândit încă.
 
Vara asta ai chef de…?
 
Iarna.
 
Care este actorul tău preferat?
 
Robert Downey Jr., pentru că seamănă cu mine (râde)!
 
 
Foto: Facebook
 
Dar actriţa preferată?
 
Julianne Moore.
 
Filmul preferat?
 
“12” al lui Nikita Mikhalcov. 
 
La ce emisiuni îţi place să te uiţi, de obicei?
 
Îmi plac emisiunile de travel.
 
 
Reţetă
 
Panna cotta cu fructe de pădure
 
Foto: Shutterstock
 
 
Ingrediente:
 
O cutie de smântână dulce 
Un pahar de lapte 
Două linguri de zahăr
O lingură de gelatină
Zahăr vanilat sau baton de vanilie
 
Mod de preparare:
 
Încălziţi laptele, adăugaţi smântâna, zahărul, batonul de vanilie şi le amestecaţi până începe să fiarbă, apoi le daţi la o parte. Aşteptaţi 10 minute să se mai răcească, apoi adăugaţi o lingură de gelantina, amestecaţi bine să se dizolve şi lăsaţi să se răcească. Alegeţi un vas, un bol de dimensiunea pe care o doriţi şi turnaţi panacota, după care o puneţi apoi la frigider. 
 
Pentru sirop – Puneţi la fiert fructe de pădure îngheţate amestecate cu zahăr. Apoi, după ce se răcesc se adăugă peste panacota.
 
 
 
Dana Popa