CM de patinaj artistic – Japonia merge mai departe

  • 26.04.2011
  CM de patinaj artistic – Japonia merge mai departe

La o lună de la data programată iniţial de Federaţia Internaţională şi într-o locaţie total nouă, Campionatul Mondial de Patinaj Artistic a debutat la Ice Palace Megasport din Moscova.


Daisuke TakahashiEdiţia din acest an a Mondialelor este una care va rămâne în amintirea sportivilor şi nu numai, chiar înainte de ceremonia de deschidere din cauza unei situaţii inedite care a făcut să se vorbească iniţial despre anularea competiţiei şi un sezon 2011 fără întrecerea supremă, ca apoi să se revină asupra hotărârii. Lovită de un cutremur devastator şi apoi de un tsunami la începutul lunii martie, Japonia, ţara care trebuia să găzduiască concursul între 21-27 martie la Tokyo, a renunţat la organizarea competiţiei.


Deşi în primele zile după schimbarea locaţiei, prezenţa patinatorilor japonezi la startul competiţiei părea doar un vis, aceştia predau o adevărată lecţie de voinţă şi fair-play şi se alinieză in corpore, pe gheaţa din Moscova. Printre ei sunt chiar şi campioni mondiali en-titre, în probele individuale, Mao Asada şi Daisuke Takahashi. "Ce este cel mai important pentru fiecare dintre noi este compasiunea. Cred că putem depăşi toate aceste necazuri cu care am fost încercaţi prin construirea unei solidarităţi puternice. Vom concura pentru poporul nostru şi vom încerca să dăm tot ce avem mai bun", a declarat Takahashi.


România va fi reprezentată în proba feminină, la individual, de către Sabina Măriuţă. Zoltan Kelemen, cel care a luat locul lui Gheorghe Chiper în elita patinajului artistic şi a concurat pentru România în ultimii ani, va rata competiţia din Rusia din cauza unei accidentări.

Comentarii