10 filme de dragoste pe care trebuie să le vezi în acest anotimp!

Apropo.ro / 23.01.2015, 08:00
10 filme de dragoste pe care trebuie să le vezi în acest anotimp!
Când e vorba de iubire/ relaţii, scenariştii şi regizorii s-au străduit constant să transpună realitatea celor mai frumoase poveşti dintre bărbaţi şi femei sau şi-au imaginat iubiri absolute.

Pentru că luna aceasta celebrăm iubirea, v-am pregătit o listă cu 10 filme de dragoste pe care merită să le vezi măcar o dată în viaţă: filme care au impresionat şi care au trecut proba timpului.

 Oamenii le revăd constant pentru puterea scenelor, pentru complexitatea sentimentelor şi a conflictelor, pentru aducerea iubirii în contexte socio-culturale puternice şi, nu în ultimul rând, pentru declaraţiile memorabile.

1. Jeux d’enfants (2003)

Sophie (interpretată de Marion Cotillard) şi Julien (aga Guillaume Canet) sunt doi foarte buni preieteni care nu se pot despărţi. Povestea se complică când cei doi realizează că între ei s-a născut un sentiment mult mai puternic decât prietenia, iubirea.

2. Cold Mountain (2003)

Inman, interpretat cu mare tact de către Jude Law, se îndrăgosteşte de Ada Monroe (Nicole Kidman). El este un muncitor timid, ea fata preotului din Cold Mountain. Iubirea lor trece prin dezbinările produse de război.

Citeste mai mult aici!