10 restaurante celebre cu specific românesc din Bucureşti

Apropo.ro / 07.05.2015, 11:40
10 restaurante celebre cu specific românesc din Bucureşti
Bucatele romaneşti au devenit celebre peste hotare, dar şi în ţară sunt speciale. Chiar şi turiştii străini, odată veniţi în România, poftesc la sarmalelele cu mămăliguţă sau la mititeii rumeni de pe grătarele restaurantelor cu specific românesc.

Iată doar 10 exemple, fiind convinşi că ele sunt mai multe…

1) Crama Domnească

 

Crama Domnească se află pe strada Şelari nr. 13-15, lângă Biserica Sfântul Anton, în Centru Vechi al Bucureştiului.

Restaurantul dispune de trei saloane, toate având un design care te duce cu gândul la vechile cetăţi de odinioară.

Primul Salon – Salonul Domnesc – are o capacitate de 80 de persoane, salonul al doilea- Salonul Voievodal – este suficient de încăpător pentru 120 de persoane, iar cel de-al treilea salon – Crama – are o capacitate de 100 de persoane. Cel de-al treilea salon duce către o mică vinoteca, locul în care se păstrează “comorile  albe, roşii sau roze”.

Preparatele culinare sunt servite în vase de lut, din lemn, în ţepuşe sau chiar la sabie, iar specialităţile sunt preparate ale bucătăriei tradiţionale româneşti.

Ciorbe, supe, creme: 10-15 lei

Ciolan afumat de porc cu fasole iahnie – 45 lei

Tochitura casei – 28 lei

Web, adresă & rezervări, AICI!


2) La Cocoşatu’

Pe lângă cei mai buni mici din Bucureşti, restaurantul La Cocoşatu se mai laudă cu: arhitectura modernă, ambianţa primitoare, preparate de nota zece, servicii nemţeşti, mustărie şi pastramă şi muzică românească.

Mititei  (1 bucată +pâine + muştar) – 3 lei

Frigărui asortate 200g (porc, vacă, pui, cabanos) – 20 lei

Scăricică de porc la grătar 200g – 20 lei

Web, adresă & rezervari, AICI!

3) Hanul Manuc

Cuvântul surpriză descrie cel mai bine emoţia amestecată cu nostalgie atunci când păşeşti în curtea interioară a Hanului. Rămâi uimit de spaţiul care ţi se deschide în faţa ochilor, de liniştea profundă ocrotită de zidurile groase, de cerdacul care o tiveşte de jur împrejur, pe două etaje.

Primul şi al doilea nivel al Hanului, dinspre curtea interioară, sunt mărginite de un cerdac generos. Din primăvară şi până târziu în toamnă, cerdacul este plin-ochi de clienţi care se bucură de aer curat, de soare şi de priveliştea unică a grădinii interioare.

Cel mai mare salon al Hanului are o capacitate de 220 de locuri şi este recent restaurat. Este dotat cu instalaţie de aer condiţionat, toalete proprii şi o porţiune foarte mare de cerdac. Hanul Manuc oferă oportunitatea de a organiza recepţii, evenimente private şi corporate.

Platou Boieresc 300 g (piept de raţă afumat, ou prepeliţă, somon fumee, icre de crap, brânză burduf, ceapă roşie) – 34 lei

Ciorbă haiducească cu coaste afumate, leuştean şi zeamă de varză – 15 lei

Farfurie caldă Manuc 300 g (crochete din pui şi din peşte, bruschette, crostini, ciupercuţe la grătar, sos dulce-picant şi cu usturoi) – 22 lei
  

Web, adresă & rezervări, AICI!


4) Restaurant Herăstrău (Complex Herăstrău)

Într-un cadru natural minunat, în mijlocul parcului Herăstrău, chiar pe malul lacului, Restaurantul Herăstrău vă aşteaptă cu un bogat sortiment de preparate culinare din bucătăria românească şi internaţională.

În cei peste 60 de ani de tradiţie, restaurantul a devenit un punct de reper în organizarea meselor festive: nunţi, botezuri, agape etc. Calitatea serviciilor, localizarea pe malul lacului Herăstrău, spaţiile multiple de care dispune permit organizarea în cele 6 saloane şi în cele 3 terase a unor evenimente dintre cele mai reuşite. Meniurile au preţuri cuprinse între 100 şi 150 lei.

În plus, Complexul Herăstrău oferă posibilitatea de a petrece timpul destinat relaxării într-un mod activ şi distractiv. Amplasarea în parcul Herăstrău face posibilă o serie de facilităţi de agrement în funcţie de sezon: terenuri de tenis cu zgură şi instalaţie de nocturnă, acoperite pe timp de iarnă; parc de distracţii pentru copii cu jocuri gonflabile unde se pot organiza petreceri pentru copii, aniversări, serbări etc.

Web, adresă & rezervări, AICI!


5) Restaurant Doi Cocoşi

Restaurantul Doi Cocoşi este situat în cartierul Bucureştii Noi pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte şi vă aşteaptă zilnic cu cele mai bune preparate cu specific de bucătărie românească.

Specialitatea restaurantului este “Pui la ceaun”, ce vine servit cu mămăliguţă, mujdei, pastă de usturoi şi murături de casă.

Restaurantul oferă o largă varietate de preparate cu specific tradiţional românesc: gustări reci diversificate, gustări calde, sărmăluţe tradiţionale, papanaşi de casă cu smântână şi dulceţuri, plăcintă cu brânză, mere şi dovleac etc.

De asemenea la Doi Cocoşi puteţi încerca diverse sortimente de vinuri păstrate în pivniţa Beciului Domnesc din Odobeşti, construită în timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Pentru cunoscători, vinurile vechi şi colecţia de vinotecă vor satisface şi cele mai exigente cerinţe.

Seară de seară, programul de muzică live o să vă încânte cu şlagăre româneşti şi internaţionale, primirea oaspeţilor fiind făcută cu colac de casă, ţuică şi nuci coapte cu sare.

Web, adresă & rezervări, AICI!

6) Cuptorul cu lemne

Restaurantul Cuptorul cu Lemne serveşte mâncare proaspătă şi gustoasă de mai bine de 10 ani. În tot acest timp, s-au specializat în servicii, au introdus reţete unice. Restaurantul are o capacitate de 100 de locuri în interior şi 60 de locuri pe terasa acoperită, dotată cu sistem de răcire pe perioada verii şi sistem de încălzire pe timp răcoros. Dispunem şi de saloane pentru nefumători. Locaţia este dotată cu aer condiţionat precum şi plasme.

Mai mult, în locaţie funcţionează permanent un salon de caricatură (clubul Caricaturiştilor Sorin Postolache), unde au loc periodic vernisaje cu lucrări ale artiştilor.

Cuptorul cu Lemne organizează evenimente speciale (onomastici, zile de naştere, întâlniri de afaceri) pentru grupuri de până la 20-25 de persoane.

Pizza cu midii, pizza cu gorgonzola şi struguri – 24,90 lei

NOU! Pizza burger vită cu berbecuţ – 19, 90 lei

Pizza vegetariană de post – 19,90 lei

Web, adresă & rezervări, AICI!


7) Lacrimi şi Sfinţi

Lacrimi şi Sfinţi este un restaurant românesc atipic cu o bucătărie modernă/contemporană. Reţete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate şi reaşezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc.

Mircea Dinescu redescoperă şi reinventează în bucătăria de la Lacrimi şi Sfinţi mai mult decât mâncăruri şi preparate, redescoperă şi reinventează o cultură culinară autohtona aproape pierdută sau în cel mai bun caz ignorată de peste un secol.

Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice: peştele este de captură, păsările sunt de curte, porcii şi viţeii vin din ferme individuale mici.

Platou Port Cetate 200 g (Mezeluri artizanale din orătănii crescute în curte, aromate cu condimente şi afumate încet la lemn de prun. Castraveciori de Maglavit muraţi. Muştarul casei cu peltea de gutui) – 35 lei

Raţă mută 350 g (raţă de curte pe varză, cu vin, la cuptor) – 35 lei

Jumări universitare 100 g (Jumări de raţă şi gâscă de curte, cu muştar) – 18 lei

Web, adresă & rezervări, AICI!


8) Caru’ cu Bere

Povestea acestui local începe în anul 1879 când a fost deschis pentru prima dată în vechiul han Zlătari. După 20 de ani, Caru’ cu Bere este mutat în strada Stavropoleos, loc în care îl putem găsi şi astăzi.

Nu este doar un restaurant, ci un portal care te duce înapoi în timp, în vremea Micului Paris, căci fiecare obiect de mobilier, balustradele, vitraliile şi picturile fac din Caru’ cu Bere o poveste de peste 100 de ani.

O poveste la care au contribuit de-a lungul timpului scriitori precum George Coşbuc, Octavian Goga, I.L.Caragiale sau Iancu Brezeanu.

Borş de peşte – 14,5 lei

Specialitatea casei: Ciolan românesc de porc împreună cu varză de calitatem, mămăliguţă, hrean şi ardei iute – 78 lei

Mâncarea cavalerului: Rasol de văcuţă servit cu legume şi hrean – 38,50 lei

Web, adresă & rezervări, AICI!


9) City Grill

Fiind un concept 100% românesc, din meniul restaurantului nu puteau să lipsească sărmăluţele cu mămăliguţa şi ardei iute – servite la porţie mică sau mare, tochitura ardelenească cu mămăliguţă, pulpe de raţă pe varză, ciulama de pui cu ciuperci şi mămăliguţă sau ficăţei de pui la tigaie stropiţi cu vin.

Nici băuturile mioritice nu puteau lipsi din oferta restaurantului. Astfel, puteţi comanda ţuica Bran sau palinca Bran, pentru ca pofta de mâncare să fie şi mai mare!

La desert puteţi să savuraţi un delicios tort de biscuiţi, tort de mere, clătite cu dulceaţă sau ciocolată sau tradiţionalii papanaşi cu brânză şi dulceaţă.

Mai mult decât atât, în cadrul restaurantului City Grill, face parte şi City Grill Organic. Toate preparatele sunt pregătite cu produse 100% organice, redând întru totul gustul mâncării “ de acasă”.

Cremă de spanac servită cu crutoane – 15 lei

Salată cu legume proaspete şi pui – 32 lei

Plăcintă rumenită, cu mere proaspete, aromată cu scorţişoară – 25,5 lei

Web, adresă & rezervări, AICI!

10) Casa Doina

Situat într-una dintre cele mai frumoase zone ale Bucureştiului, în apropierea parcului Kiseleff, Restauratul Casa Doina nu este doar un simplu local.

Clădirea este o bijuterie a arhitecturii româneşti, iar bucătăria autohtonă de aici este renumită chiar şi peste hotare.

Un avantaj al restaurantului reprezintă diversitatea saloanelor unde se poate servi masa. Iar dacă dacă vreţi să vă bucuraţi de un prânz în mijlocul naturii, puteţi alege Grădina de Vară.

Platou vegetarian (salată de vinete, ardei copţi, zacuscă şi ciuperci marinate) – 42 lei

Pastramă de oaie fragedă pregătită în casă, stinsă cu vin roşu şi servită cu mămăliguţă – 52 lei

Cremă de brocoli cu grisine, supă de roşii cu busuioc proaspăt, orez şi grisine – 28 lei

Web, adresă & rezervări, AICI!