11 actriţe de telenovele care au făcut istorie

Apropo.ro / 25.04.2015, 17:00
11 actriţe de telenovele care au făcut istorie
Telenovela. Fie că iti place sau o urăsti, face în continuare audienţe record în lumea întreaga. În Statele Unite ale Americii, canalul care se situează pe primul loc în topul audienţelor, este, de cele mai multe ori, un canal de limba spaniolă. Univision, care transmite cu precădere telenovele in prime-time, a avut audiente record cu "Lo que la Vida Me Robo" (difuzat în Romania de AcasaTV), întrecând canalele americane NBC, CBS si ABC. Astfel, în cei peste 50 de ani de existenţă, telenovele au lansat sute de vedete. Unele au devenit, chiar supervedete la nivel internaţional, fiind iubite si aclamate în ţari despre care nu aţi bănui ca au vreo legătură cu telenovelele latino-americane, cum ar fi China, Arabia Saudită sau chiar Germania.

11 vedete feminine au reusit să devina cu timpul iubite si ultracunoscute. Mai pe scurt, garanţia unui succes. Chiar dacă au înregistrat si esecuri de-a lungul carieriei, ele au reusit să se menţina în atenţia publicului. Am ales astăzi pentru voi 11  supervedete cunoscute de iubitorii de gen din lumea întreagă .

Angelica Maria

 Supranumită „Logodnica Americii” după modelul hollywoodian. Cariera ei a început de la vârsta de 5 ani, când a apărut alături de unul din cei mai mari actori mexicani Pedro Infante într-un film de lung metraj. În televiziune, ea s-a făcut cunoscută cu telenovele „Muchacha Italiana Viene a Casarse” si „Ana del Aire”, prima telenovelă in care protagonista îsi câstiga singură existenţa, nedepinzând de vreun tată, soţ sau iubit. Angelica Maria a scos albume de muzică, a făcut showuri de televiziune, a realizat peste 40 de telenovele.

Lucia Mendez

Răsfăţata Televisei în anii ’80 si ’90. Supranumită „Sofia Loren” a Mexicului. A apărut alături de Anthony Quinn si Dolores del Rio (într-unul din ultimele ei roluri) în filmul „Los hijos de Sanchez”. Marile ei succese în televiziune au fost „Viviana”, „El extrano retorno de Diana Salazar”, „Colorina”. În anii ’90, Lucia Mendez a plecat de la Televisa la Telemundo, fapt care a fost considerat trădare. Zvonurile spun că nici acum mai marii de la Televisa n-au iertat-o.

Veronica Castro

Idolatrizata în Italia pentru rolul ei din telenovela cult „Los ricos tambien lloran”. Chipul ei angelic a cunoscut de-a lungul timpului de prea de multe ori bisturiul astfel încat astazi ea arată foarta schimbată. A avut o rivalitate legendară cu Lucia Mendez. Este prima din actriţele de telenovelă care au părăsit compania „Televisa” pentru a face proiecte în afara Mexicului. Din păcate, telenovele ei nu au avut succesul scontat.

Thalia

Faţă de celalalte actiţe de telenovele, Thalia are la activ doar câteva. Mai precis 7, dintre care 5 în rol principal. A dat lovitura cu trilogia Mariilor („Maria Mercedes”, „Marimar”, „Maria La Del Barrio”) în anii 90. S-a retras după ultima telenovelă „Rosalinda” preferând să se dedice carierei muzicale si mariajului ei cu mogulul Tomyy Mottola. Totusi, Thalia rămâne una din cele mai iubite actriţe latino-americane.

Lucero

La fel ca Angelica Maria, Lucero a debutat foarte devreme în lumea televiziunii. Cântareaţă si actriţă desăvârsită, ea a cucerit publicul din lumea întreaga cu rolul ei din „Chispita” când avea doar 12 ani. În 1996, a câstigat toate premiile posibile cu rolurile ei ( căci a interpretat 3 personaje) în telenovela „Lazos de Amor”. În prezent, Lucero se dedică vieţii de familie si celor doi copii pe care îi are dintr-un mariaj anterior cu Mijares.

Adela Noriega

Despre Adela Noriega, se crede ca este singura actriţă din Mexic care n-a înregistrat niciun esec cu telenovele ei. Lucru pe jumatate adevarat, ultimele proiecte „La Esposa Virgen” si „Fuego en la Sangre” n-au fost tocmai boom-uri. Despre viaţa privată a Adelei Noriega se cunosc foarte puţine lucruri, deoarece după filmările de la orice telenovelă, ea dispare. Există zvonuri cum că ea ar fi măritată si cu doi copii, dar nimeni n-a reusit sa aducă vreo dovada in acest sens.

Edith Gonzalez

Cu o carieră de peste 40 de ani în televiziune, Edith Gonzalez este una din cele mai apreciate vedete de telenovelă din lume. Totusi, succesul nu i-a venit usor, marea lansare cunoscând-o in 1993 când a filmat „Corazon Salvaje”, alături de Eduardo Palomo. Telenovela devenită cult a implinit si ea anul acesta 20 de ani de la terminarea ei.  Edith lucrează acum la TV Azteca unde filmează la telenovela „Los Bravos”.

Angelica Rivera

S-a lansat în televiziune cu un rol în telenovela „Alcanzar una estrella” unde juca rolul unei fete rele. Au urmat repede primele roluri de protagonistă si primul succes cu telenovela „La Duena”. Din această listă de actriţe, Angelica este probabil cea mai neobisnuită, avand în vedere că in prezent, ea e sotia presedintelui Mexican, Enrique Pena Nieto, fapt care o face Prima Doamna a Mexicului. 

Leticia Calderon

În Romania e cel mai cunoscută pentru rolul din „Esmeralda”, unde a dat viaţă unei fete oarbe. Datorită acestui rol, ea a devenit extrem de populară in Ungaria si Croaţia unde funcţioneaza fan cluburi dedicate ei. Lety, asa cum îi spun apropiaţii, e specializată acum in roluri de rea, roluri pe care le face foarte bine si pentru care e premiată la  aproape fiecare ediţie „TV y Novelas Awards”.

Maite Perroni

Face parte din generaţia tânără de actriţe de telenovela. A cunoscut faima prin muzică, ea fiind parte din trupa RBD, care a concertat si in Romania acum câtiva ani.  Si-a consolidat cariera devenind protagonista unor telenovele celebre cum ar fi „Cuidado con el Angel” si „Mi Pecado”. Ultima ei telenovela „La Gata” urmeaza sa aibă premiera in curând.

Angelique Boyer

Blonda din telenovele. O faţa inocentă si un corp de vis, Angelique Boyer s-a lansat in forţă după ce-a interpretat primul ei rol de protagonistă in „Teresa”, unde a jucat rolul unei fete care face orice pentru bani. A terminat filmarile la telenovela „Lo que la vida me robo”, dar asta nu inseamnă că ia o pauză. După o relatie cu producatorul telenovelei „Teresa” , Jose Alberto Castro, Angelique a devenit iubita lui Sebastian Rulli, cu care a făcut pereche în cele două telenovele care i-au adus celebritatea.