12 evenimente din Bucureşti care nu trebuie ratate în weekend!

De: Cătălina Matei / 05.09.2014, 12:00
12 evenimente din Bucureşti care nu trebuie ratate în weekend!
A venit toamna şi, odată cu ea, numărul evenimentelor culturale şi sportive a crescut. Iată câteva idei cool de petrecere a timpului liber, indiferent de vremea de afară!

MUZICĂ CLASICĂ

1) Concursul Internaţional „George Enescu”, ediţia a XIV-a. (Bucureşti, 6-27 septembrie)

Ediţia a XIV-a a Concursului Internaţional “George Enescu”, singura competiţie de acest gen din România, recunoscută de forurile internaţionale de specialitate, are loc în perioada 6 – 27 septembrie 2014.

Concursul cuprinde patru secţiuni competiţionale, vioară, violoncel, pian şi compoziţie, şi se desfăşoară – în Bucureşti – la Ateneul Român, Sala Palatului, Sala Radio, Opera Naţională, Teatrul Naţional, Universitatea Naţională de Muzică şi Piaţa Festivalului. DETALII AICI

Preţurile biletelor individuale pentru Festival variază între 45 şi 80 de lei, dar grăbiţi-vă… pentru că sunt pe terminate!

2) Opera Grand Gala

Primăria Municipiului Bucureşti, prin creart– Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, în parteneriat cu Asociaţia pentru Cultură Urbană şi Mediu (ACUM), organizează în perioada    1 – 7 septembrie 2014, la sediul creart din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7, evenimentul cultural „ Opera Grand Gala”.

În cadrul acestui eveniment, publicul bucureştean este invitat să se bucure, la început de toamnă, de proiecţii ale concertelor celor mai cunoscute figuri ale muzicii clasice româneşti de pe marile scene ale lumii, precum şi de concerte live de muzică clasică. DETALII AICI

Intrarea este liberă, dar accesul la eveniment se face în limita locurilor disponibile.

ARTĂ & CREATIVITATE

3) Prima ediţie a festivalului Creative Est #0, dedicat industriilor culturale şi creative. (Grădina Botanică, 6-7)

Design, artă contemporană, muzică, film şi tehnologie. Pe scurt, industrii culturale şi creative care pot să transforme România într-o nouă forţă regională, creativă şi financiară, în sud estul Europei, până în anul 2030.

Sâmbătă şi duminică, pe 6 şi 7 septembrie, la Grădina Botanică din Bucureşti, peste 30 de branduri locale te aşteaptă într-un festival unic ca să-ţi spună povestea lor şi să îţi arate cum poţi transforma o idee creativă într-un business de succes. DETALII AICI

Preţul unui bilet este de 30 de lei pe zi sau 50 de lei abonamentul pentru weekend. Biletele şi abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro, în reţelele magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo şi în librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

4) Undercloud – Festival de Teatru Independent

Undercloud, primul festival romanesc de teatru independent care promovează din anul 2008 mişcarea teatrală independentă din România, a împlinit cei şapte ani de acasă şi acum merge la şcoala internaţională. În cadrul ediţiei de anul acesta, prima internaţională, vor fi prezentate la Bucureşti şi spectacole din Marea Britanie, Franta şi Ungaria.

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Undercloud aduce la un loc 32 de spectacole, producţii ale teatrelor independente din Bucureşti şi de peste hotare.

Sâmbăta, 6 septembrie 2014, de la ora 21:00, Actors Touring Company din Marea Britanie (www.atctheatre.com) va prezenta spectacolul „Blând Hamlet“ de Nassim Soleimanpour. Regia: Rămân Gray.

Producţia britanică este prezentată, anul acesta, şi la Edinburgh Festival Frange (Assembly Roxy).

Duminică, 7 septembrie 2014, de la ora 21:00, compania franceză de dans „BAKHUS“ (www.compagnie-de-danse.fr) va prezenta spectacolul „A l’ombre de Coré“. Coregrafia: Mickaël Six. Dansatori: Mickaël Six şi Sami Loviat-Tapie.

Spectacolul a fost prezentat în mai multe teatre şi festivaluri internaţionale, printre care şi Avignon, secţiunea Off (2013 şi 2014, Theater Golovine).

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul www.bilete.ro. Preţul unui bilet este de 35 de lei. DETALII AICI

5) Bucharest Photo Week

Între 5 şi 14 septembrie, în centrul Bucureştiului, între Bd. Unirii şi Şos. Kiseleff, se va crea un coridor al artei fotografice în care să te bucuri, pur şi simplu, prin ateliere de fotografie, expoziţii, proiecţii şi întâlniri, muzică şi pasiune pentru frumos.

Vizitează şi tu evenimentele din cadrul proiectului Bucharest Photo Week, primul festival de fotografie din Bucureşti! DETALII AICI

6) Grădina cu artişti, la Creative Fest 2014

Nu rata o expoziţie interesantă cu podoabe şi obiecte handmade, ateliere de creaţie, expoziţie de benzi desenate şi altele, în Parcul Icoanei, în cadrul Creative Fest! DETALII AICI

CINEMA

7) Premiera în cinematografe a filmului „Kyra Kyralina” semnat de Dan Piţa

Filmul „Kyra Kyralina”, adapatre după romanul omonim creat de Panait Istrati, prezintă povestea a două frumuseţi balcanice, mamă şi fiică, văzute prin ochii fiului, respectiv fratelui Dragomir, o acţiune situată la porţile Orientului, în Brăila, la începutul secolului al XX-lea, unde cele două femei caută şi oferă plăceri, acceptându-şi destinul tragic.

Dan Piţa a cordat un interviu pentru Mediafax în care promovează cel mai nou lungmetraj al său Kyra Kyralina, care a fost lansat vineri, 5 septembrie, în cinematografe. DETALII AICI

CONCERTE

8) Dorian Popa, Alina Eremia, Criss & Vlad (ONE) la Cinema Patria

Dorian Popa, Alina Eremia şi Trupa ONE (Criss & Vlad) vor susţine un concert pe scena cinematografului Patria, în data de. Evenimentul va avea loc pe data de 9 Septembrie 2014 (marţi), de la ora 19.00. DETALII AICI

BILETE

Biletele pentru concertul din data de 9 septembrie au fost puse in vanzare si pot fi achiztionate de la standul Vreau Bilet din unirea Shopping Center etj.2, de la casa de bilete a cinematografului Patria si online prin www.vreaubilet.ro. Preturile acestora variaza in functie de categoria de pret dupa cum urmeaza:

    VIP Parter: 100 lei
    Categoria 1 Parter: 75 lei
    Categoria 1 Loje: 75 lei
    Categoria 2 Balcon: 50 lei

 

Daimon Pool & Club vă invită la a treia ediţie a party-ului din seria Project X… vineri, 5 septembrie. Turbofin îl va avea invitat pe Grasu XXL, care va face super show, cu siguranţă, în stilul-i caracteristic.

Atenţie, însă, accesul este permis exclusiv persoanelor peste 18 ani! DETALII AICI

BILETE

Costul general al accesului la eveniment este de 20 de lei, dar dacă rezervaţi biletul prin intermediul magazinului online Daimon… beneficiaţi de o reducere în valoare de 5 lei!
 
SPORT

12) Campionatele Europene de Baschet 3×3, eveniment organizat de Federaţia Română de Baschet şi Sport Arena Streetball, sub egida FIBA Europe. (Piaţa Universităţii, 5-7)


Începând cu data de 3 septembrie, zona statuilor din Piaţa Universităţii s-a transformat în cartierul general al baschetului de pe Bătrânul Continent, pe terenurile care sunt amplasate în plin centrul Capitalei urmând să se deruleze, în perioada 5-7 septembrie, prima ediţie a Campionatului European de baschet 3×3.

Organizat de Federaţia Romană de Baschet şi Sport Arena, cel mai mare eveniment european de baschet 3×3 derulat sub egida FIBA-Europe în acest an va aduna la start 32 de echipe naţionale, printre care şi cele ale României.

Astfel, Bucureşti devine pentru acest week-end şi capitala baschetului 3×3 din Europa, fanii acestei minunate discipline urmând să se delecteze cu meciuri extrem de atractive, dar şi cu un spectacol de muzică şi culoare, pigmentat cu mult aşteptatul recital al celor mai valoroşi dunkeri. DETALII AICI

DISTRACŢIE PLĂCUTĂ, CHIAR DACĂ A VENIT TOAMNA!