14 trucuri pentru a-ți face viața mai ușoară

De: Carmen Ulian / 25.01.2015, 09:00
14 trucuri pentru a-ți face viața mai ușoară
Dacă nu locuiești cu nimeni, nu cred că nu va exista vreun moment în care să ai nevoie de un ajutor pentru o anume treabă. Nu le poți face pe toate de unul singur.

Iată câteva lucuri interesante pe care ar fi bine să le știi dacă nu ai vreun ajutor în preajmă și vrei să nu depinzi de nimeni.

1. Nu poți desface capacul unui borcan – folosing un elastic pe circumferința capacului, îți va fi cu mult mai ușor să-l deschizi.

via Martha Stewart

2. Vinul rămas într-o sticlă – nu-l arunca, ci pune-l într-un recipient cu capac, bine închis pentru a prinde aer și bagă-l la frigider. Se menține ok timp de o săptămână. Sau îl poți adăuga la o friptură când gătești.

via Food 52

3. Pasta de dinți bună la toate – un bob de pastă de dinți aplicat acolo unde vrei să pui un tablou te va scuti de linia creionului pe care o ștergi mai greu de pe perete.

4. Scapă de șoricei – cu ulei de mentă. Nu le place, așa că pune câteva picături de ulei de mentă pe discuri de vată și lasă-le pe acolo unde crezi că se plimbă mustăciosul. El se va retrage, iar în casa ta va mirosi frumos.

Use peppermint oil to deter mice. - https://www.facebook.com/different.solutions.page

via Daily Organized Chaos

5. Trage singură fermoarul de la spate al rochiei – cu un ac și o ață, un gadget bun atunci când nu este nimeni în prajma ta să te îmbrace.

Use a safety pin and a string to zip up the back of a dress. - https://www.facebook.com/different.solutions.page

via Prima Productions

6. Nu-ți poți închide singur brățara de la mână – lipește puțin scotch peste ea, de mână, și astfel va sta fixă ca tu să îți faci treaba.

Use scotch tape to put on a bracelet. - https://www.facebook.com/different.solutions.page

via Clayz Mama

7. Ți s-a înfundat scurgerea la baie sau la bucătărie – cu bicarbonat de sodiu – 1 ceașcă, și junătate de ceașcă de oțet faci un amestec minune. După 30 de minute cât ai lăsat să acționeze soluția ta, clătește cu apă fierbinte. Repetă dacă este necesar.

Use baking soda and vinegar to unclog a drain. - https://www.facebook.com/different.solutions.page

via Tidy Mom

8. Scapă de gândaci – cu frunze de dafin – nu le place, așa că nu trebuie decât să împrăștii prin casă câteva frunze de dafin și rezolvi problema. Merită o încercare, nici nu miroase urât precum substanțele speciale.

15 Hacks You've Got to Know if You Live Alone 33 - https://www.facebook.com/different.solutions.page

sursa foto via Herbal Extracts Plus

9. Mașina de spălat vase – poate spăla și alte lucruri decât vasele, precum jucăriile copiilor, accesorii de cosmetică, bureții de bucătărie, etc.

15 Hacks You've Got to Know if You Live Alone 31 - https://www.facebook.com/different.solutions.page

via Brady Lou

10. Ai geantă frigorifică dar nu ai pastile de răcit – folosește baloanele normale, umplute cu apă. Vor ține apa rece în interior, indiferent de căldura de afară.

11. Ți-a căzut telefonul în apă – îl lași la uscat sau îl pui într-un borcan plin cu orez. Nu funcționează întotdeauna, dar încercarea moarte n-are.

12. Vrei să bați un cui – dar ți-e teamă să nu dai cu ciocanul peste degete, atunci folosește un pieptene și treaba e ca și rezolvată.

13. Vrei să tai tortul sau un alt desert și nu găsești cuțitul – folosește o ață, chiar și cea de dinți. Și la mămăligă merge la fel de bine.

14. Sunetul laptopului se aude încet – taie un pahar de plastic în două și pune jumătățile peste difuzoare. Ele vor amplifica sunetul și vei auzi mai bine.