30.000 de turisti, cazati la negru pe litoral

Apropo.ro / 20.08.2008, 10:19
30.000 de turisti, cazati la negru pe litoral
Litoralul nostru continua sa socheze: conform Politiei, numarul turistilor cazati depaseste numarul locurilor de cazare

Politia si patronatele din turism estimeaza diferit numarul turistilor de pe litoral, diferenta fiind de cel putin 30.000 de persoane. Datele Politiei Constanta, bazate pe comunicarile unitatilor de cazare, arata ca o zi de weekend strange la mare peste 150.000 de turisti. Dragos Raducanu, secretar general al Federatiei Patronatelor din Turism, s-a declarat stupefiat de aceasta statistica, in conditiile in care litoralul dispune de 123.000 de locuri de cazare, in hoteluri, vile si campinguri.

„De unde au aceste date, cine numara turistii? Cui foloseste sa umfle cifrele? Contrazice bunul simt. Tactica asta de raportare a cresterii continue de turisti la hectar nu face decat deservicii. Daca statistica este reala, de ce nu corespunde cu baza de date de la Autoritatea pentru Turism, unde sunt inregistrate unitatile de cazare? Este o discrepanta care nu deranjeaza pe nimeni, deci autoritatile se fac partase la evaziune fiscala!“, a precizat Dragos Raducanu, care e suparat in special pe raportarile unor hoteluri.

Politia este insa sigura ca numarul turistilor e mult mai mare decat cifrele sale, plusul fiind alcatuit din blatisti si chiriasi la negru.

Un calcul aproximativ arata ca statul roman pierde zeci de milioane de euro pe an pentru ca nu a incasat TVA de 9% si impozitul pe venit de 16% de la proprietarii imobilelor care au cazat fara autorizatie turisti.

Citeste despre evaziunea fiscala de pe litoral, in Gandul

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Take That, cea mai tare trupa pop

Take That, cea mai tare trupa pop

Grupul britanic, Take That, a avut cele mai multe voturi din partea fanilor la un sondaj realizat de onepoll.com, chiar daca in competitie s-au aflat si cei de la Beatles…

Prostituatele din Grecia platesc amenzile

Prostituatele din Grecia platesc amenzile "in natura" (VIDEO)

In Romania, prostituatele sunt amendate aproape non-stop, dar nu isi platesc niciodata amenzile.

Rapid - Dinamo a ajuns un derby al jignirilor (VIDEO)

Rapid – Dinamo a ajuns un derby al jignirilor (VIDEO)

Primul derby important al sezonului, Rapid – Dinamo, a inceput cu jigniri din partea conducatorilor ambelor cluburi. "Dinamo este un "avorton" al fotbalul…

Eva Longoria a schimbat 11 rochii intr-o singura seara

Eva Longoria a schimbat 11 rochii intr-o singura seara

Eva Longoria a defilat intr-o singura seara in 11 tinute, pentru a se asigura ca toata lumea va fi cu ochii pe ea.

Jocul zilei

Clipul zilei

Skill Stack Camera Ascunsa
Asteapta momentul oportun pentru a adauga o linie la stiva creata Cuvinte cheie: camera ascunsa poanta bataie sofer nervos masina vopsea vopsita omor pumni
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza