5 locuri din Bucureşti unde poţi savura o cafea bună

De: Cătălina Matei / 04.07.2015, 13:00
5 locuri din Bucureşti unde poţi savura o cafea bună
Războinicii triburilor est-africane foloseau cafeaua, la început, pe post de aliment, pentru a le da energie şi forţă în luptă. Între timp, cafeaua a ajuns o băutură care dă farmec dimineţilor noastre. Iată 5 locuri din oraş unde te poţi bucura de savoarea unei cafele ca la carte!

Primele atestări documentare despre cafea au fost descoperite încă din secolul al IX-lea, dar despre efectul său energizant există legende şi mai vechi.

Revenind, totuşi, la zilele noastre, nu rata o listă cu mai multe cafenele din Bucureşti, unde poţi să savurezi o porţie bună de cofeină! Evident, ca să nu se supere nimeni, precizăm că lista e mai lungă…

1) Grand Cafe Van Gogh
Strada Smârdan, nr. 9

O cafenea olandeză, denumită după ilustrul pictor Van Gogh, în care se regăsesc şi câteva reproduceri ale sale  pe pereţi. Situată într-o fostă bancă elveţiană – o clădire foarte elegantă, cu coloane vechi şi aer aristocratic – cafeneaua se scaldă în lumină. Pe lângă o cafea bună, mai găseşti şi o mâncare bună sau un desert delicios ori o bere rece. Ceea ce se întâmplă în majoritatea cafenelelor…

PREŢURI

Espresso sau espresso decaf – 9,5 lei

Capuccino – 11 lei

Ciocolată caldă – 13,5 lei

2) Fitto Cafe
Floreasca & Victoriei

Decorul se scaldă în verde măr, fresh şi energizant, iar mobila şi designul interior denotă un stil minimalist modern. Este atât comodă, cât şi fancy şi aranjată cu gust.

Meniul este diversificat şi ţine cont de detalii, în ambele locaţii: Floreasca şi Victoriei. Ca şi alte beneficii, Fitto Cafe are plasme aşezate din loc în loc pe pereţi, unde puteţi viziona meciurile de tenis sau handbal şi, bineînţeles, pentru a-şi mulţumi audienţa, internet wireless, dar mai ales… cafea multă şi bună!

PREŢURI

Espresso – 8 lei

Capuccino – 11 lei

Irish Coffee – 18 lei

3)  Ramayana Cafe
Strada Baldovin Parcalabul Nr. 11, Sector 1


Într-un decor fabulos dar vesel şi prietenos cu produse proaspete şi delicioase, Ramayana Cafe este singură cafenea din Bucureşti unde poţi să te răsfeţi cu produse exotice, să te lăfăi în decoruri bogate, orientale şi să uiţi să mai pleci, deoarece este deschis non-stop.

PREŢURI

Espresso
– scurt 7.99
– lung 7.99

Cappuccino
– mic (150ml) 9,99 lei
– XL (250ml) 11,99 lei

Cafea turcească la nisip – 8,99 lei

4) Second Cup
Decebal & Sun Plaza

Cafeneaua Second Cup s-a deschis în data de 19 mai 2011, fiind situată in sectorul 3, pe bulevardul Decebal, la numărul 4, la parterul blocului S11. A urmat Second Cup Sun Plaza, din Calea Vacaresti, nr. 391, et. 1, sector 4.

PREŢURI

Capuccino sau Cafe Latte  – 11, 12 şi 14 lei, în funcţie de cantitate

Moccaccino – 12, 13 şi 15, , în funcţie de cantitate

5) Cafe Bistro Mon Cher
Bdul. Decebal, nr. 9, Bucureşti , Sectorul 3

Meniul Cafe Bistro Mon Cher conţine specialităţi pe bază de cafea, cocktailuri alcoolice şi non-alcoolice, diferite specialităţi de ciocolată caldă, sucuri fresh şi alte răcoritoare, atât de specifice localurilor din zona Decebal-Alba Iulia.

PREŢURI

    Cappuccino – 10 lei (150 ml)

    Cafea cu frisca – 9 lei (150 ml)

    Café frappe – 13 lei (350 ml)

Totuşi, consumaţi cafea cu moderaţie!