5 seriale la care ai renunţat să te mai uiţi

Apropo.ro / 06.11.2014, 14:15
5 seriale la care ai renunţat să te mai uiţi
În lista ta de seriale preferate, cu siguranţă, se găsesc multe titluri. Dar la câte dintre ele te-ai uitat până la capăt? “Aaaa…iar au dat ăstia in SF-uri. Telenovelă, frate! Gata, că m-am plictisit, la ce mă mai uit acum?” Am tot auzit asta de-a lungul timpului. Dar cum stă treaba cu adevărat? Am adunat pe o lista 5 seriale care ne-au fermecat la început, dar la care am renunţat. Motivele? Le găsiţi mai jos.

Lost

Pe la finalul sezonului II, povestea principală se complicase atât de tare încat a încetat să mai intereseze pe cineva ce se întamplă pe insulă. N-am aflat nici în ziua de astăzi dacă supravieţuitorii erau morţi, vii sau plictisiţi de moarte de scenariul tot mai dezlânat. Una din greselile de baza ale serialului a fost lipsa unei mitologii (vorbim totuşi de un serial sci-fi/fantasy) şi a unor povesti puternice care să redefineasca binele şi rau în termeni originali. Cel putin, asa cum promitea primul sezon care a fost cu adevarat excepţional.

True Blood

Problemele au început sa apară după sezonul 3 când producatorul Alan Ball a decis să iasa din echipa creativa a serialului. La scurt timp, în serial şi-au facut aparitia zâne si zâni, care au transformat povestea originală într-un talmeş-balmeş greu de privit. N-au ajutat nici varcolacii, nici personajele care se transformau în altceva doar de dragul unei răsturnari de situaţie. Într-un final, sângele devenise prea subţire pentru un asemenea serial.

Anatomia lui Grey

 

Stiu ca mai sunt încă oameni care urmaresc cu drag acest seria. Dar pentru mine, e de neprivit. De ce? La finele fiecărui sezon, Shonda Rhimes te loveste cu un caz care te face să vrei macar să vezi ce se mai întampla. Dar nu pentru mult timp. După primele episoade, încep întrebarile: “N-am văzut asta şi sezonul trecut?”. Multe povesti reciclate. Personajele au fost impuşcate, s-au prăbusit, au plâns şi s-au împăcat de atatea ori încat totul e dincolo de previzibil. 

Gossip Girl

În ultimul episod, aflăm că celebra Gossip Girl e…Dan. “Cine-i Dan?” o să vă întrebaţi. Exact asta mi-am zis şi eu când am citit intr-un articol. Personajele deveniseră atat de asemanatoare încat nici nu mai puteai face diferenţa între ele. Iar povestea părea o domnisoara pentru prima oară pe pantofi cu toc stiletto.

Californication

Hank Moody. Îţi aduci aminte ce dialoguri bune avea serialul în primul sezon? Au dispărut pe la sezonul trei-patru când totul a devenit o complicaţie legată de sex şi personaje care nu interesau pe nimeni. Ultimul sezon adaguă şi nenumarate greşeli de producţie şi scenariu care dau senzaţia ca sezonul e că a fost filmat a doua zi după ce toată lumea s-a trezit din somn.