63 de ani de la atacul nuclear din Hiroshima

Apropo.ro / 06.08.2008, 10:17
63 de ani de la atacul nuclear din Hiroshima
Zeci de mii de persoane au tinut un moment de reculegere in orasul japonez Hiroshima, cu prilejul celei de a 63-a comemorari a primului atac nuclear din istorie

Zeci de mii de persoane au tinut un moment de reculegere in orasul japonez Hiroshima, cu prilejul celei de a 63-a comemorari a primului atac nuclear din istorie, in timp ce primarul orasului a criticat statele care refuza sa renunte la arsenalul nuclear.

La ora locala 08.15 a rasunat un clopot, in momentul in care bomba denumita "Little Boy" a fost lansata asupra orasului, provocand moartea a zeci de mii de persoane imediat si a altora, si mai multe, ulterior, din cauza radiatiilor.

Primarul Tadatoshi Akiba a rostit un discurs la Peace Memorial Park, la care a participat si ambasadorul Chinei (putere nucleara), premierul japonez Yasuo Fukuda si unii supravietuitori ai acestui atac.

Citeste mai mult despre comemorarea de la Hiroshima, la Mediafax.

CONCURS: Castiga invitatii la Premiera saptamanii de la CinemaPro!


 

Citeste si:

Jocul zilei

Clipul zilei

Trivia Blonda de la Dex – Episodul 8 – Incepator
Joaca cel mai mare joc de Trivia din Romania. Distreaza-te si … Cuvinte cheie: blonda de la dex video incepator
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza