8 lucruri pe care nu le ştiaţi despre cele mai tari filme de Crăciun (VIDEO)

De: Cătălina Matei / 24.12.2015, 18:00
8 lucruri pe care nu le ştiaţi despre cele mai tari filme de Crăciun (VIDEO)
Pe măsură ce Crăciunul se apropie, filmele care au ca tematică această sărbătoare încep să fie redifuzate la televizor sau căutate pe internet de către persoane care doresc să le revadă.
Huffington Post a realizat o listă a lucrurilor pe care nu le ştiaţi despre filmele pe care le revedeţi cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
 
1. Ralphie din „Poveste de Crăciun” a avut o apariţie neconsemnată în „Elf”
 
 
Peter Billingsley, care l-a interpretat pe micuţul Ralphie în „Poveste de Crăciun” (A Christmas Story), a avut o apariţie neconsemnată în filmul „Elf” (2003). 
 
Billingsley regizează şi produce filme în prezent, însă acceptă, din când în când, cu plăcere să apară în roluri mici. El a explicat apariţia sa în „Elf” pentru site-ul About.com.
 
 
 
 
„Din când în când mai revin la actorie. Ador acest lucru. Am acceptat să apar în Elf, fără să vreau să apar pe generic. Am fost unul dintre elfii din magazinul lui Moş Crăciun. E distractiv să apari în acest mod”, a declarat Peter Billingsley.
 
 
2. Casa din „Poveste de Crăciun” este reală, iar fanii au ocazia o dată pe an să locuiască două zile acolo
 
Casa din „Poveste de Crăciun” este reală, având acum statutul de muzeu. Ea este deschisă vizitatorilor pe tot parcursul anului, iar în perioada vacanţei de iarnă muzeul le oferă fanilor înfocaţi ocazia de a experimenta timp de două zile şi două nopţi viaţa în această casă.
Câştigătorul concursului obţine dreptul de a aduce cu el un grup de patru persoane, cu care îşi va petrece Crăciunul în casă.
În dimineaţa zilei de Crăciun, cadourile din film sunt deschise în living-ul casei, printre acestea aflându-se şi două pistoale BB.
În acest an, 51 de persoane au participat la licitaţia de pe Ebay, câştigătorul obţinând dreptul de a-şi petrece Crăciunul în casă pentru $6,016.40.
 
 
3. În varianta originală a filmului „The Santa Clause” (1994), Tim Allen rosteşte numărul „1-800-SPANK-ME” ca glumă.
 
 
 
 
 
Acesta a ajuns numărul unei linii erotice, iar Disney a încercat să îl cumpere şi să îl închidă. Scena a fost scoasă, în cele din urmă, din film
 
Scena în care personajul Scott Calvin, interpretat de Tim Allen, rosteşte acel număr a generat numeroase controverse şi a fost scoasă din film de către Disney.
 
Scott merge să îşi ia fiul de la fosta soţie, iar aceasta îi dă numărul de telefon al noii sale soacre, la care să sune în caz de urgenţă. „1-800-SPANK-ME? Ştiu acel număr”, este reacţia lui Scott după ce primeşte bucata de hârtie cu numărul actualei soacre a fostei soţii.
 
 
 
Potrivit unui articol din 1997 din The Seattle Times, mulţi copii au sunat la acel număr şi au umflat factura telefonică a părinţilor. Printre numeroasele cazuri, au fost şi doi băieţi de nouă ani care le-au adăugat 500 de dolari părinţilor la factura telefonică şi o fată care a vorbit de 250 de dolari şi care a avut nevoie şi de consiliere psihologică pentru ce a auzit în timpul acelei convorbiri.
 
 
Nu este încă sigur dacă Disney a reuşit să cumpere şi să închidă acel număr de telefon. Într-un articol din 1997 al publicaţiei Orlando Sentinel, Richard Schlesinger, vice-preşedintele de atunci al afacerilor juridice ale Disney Motion Pictures Group a susţinut că Disney a obţinut numărul şi l-a închis.
 
 
4. Filmul în care apar gangsteri din „Singur acasă” nu este real şi a fost făcut special pentru Kevin McCallister
 
 
 
 
În „Singur acasă”, Kevin McCallister urmăreşte un film intitulat „Îngeri cu suflete murdare” (Angels with Filthy Souls). Filmul nu există în realitate şi este o parodie a unei pelicule din 1938 intitulate „Îngeri cu feţe murdare” (Angels with Dirty Faces).
În „Singur acasă 2”, Kevin urmăreşte o continuare a respectivului film, „Angels with Even Filthier Souls” (Îngeri cu suflete şi mai murdare), de asemenea inventată.
 
 
Replica celebră a lui Kevin, „Keep the change, ‘ya filthy animal” (Păstrează restul, animal murdar) vine de la o replică din „Angels with Dirty Faces”. Un personaj din acel film spune „Here’s your change” (Acesta e restul tău), dar acele cuvinte nu sunt rostite în glumă, ca în parodie.
 
 
 
 
5. Grinch nu a fost iniţial verde şi Dr. Seuss s-a luptat pentru ca personajul să fie alb-negru. Verdele ar fi fost ales pentru că i-ar fi amintit creatorului de desene de maşinile de închiriat urâte
 
În cartea Dr. Seuss, „Cum a furat Grinch Crăciunul” (How the Grinch Stole Christmas), Grinch era negru şi alb cu cu nuanţe de roşu.
 
 
 
 
Chuck Jones, creatorul de desene care a regizat filmul „How the Grinch Stole Christmas”, este cel care l-a făcut pe Grinch verde. Jones şi Seuss s-au contrat pe tema culorii personajului, Seuss dorind ca el să fie la fel ca în carte, în timp ce Jones a insistat că trebuie să fie colorat pentru că apare la televizor.
 
Ideea ca personajul să fie verde i-ar fi venit lui Jones de la popularele maşini de închiriat din zona Washington-Baltimore. Această legendă a fost spusă de mai multe ori în ultimii zece ani, dar sursa de la care a provenit este incertă.
 
 
Mai multe detalii pe Mediafax!