A doua ediție a Bazarului geologic, cu vânzare

Apropo.ro / 14.12.2006, 15:25
A doua ediție a Bazarului geologic, cu vânzare
Cea de-a doua ediție a Bazarului geologic cu vânzare de minerale, fosile și geme se desfașoara la Muzeul Național de Geologie în perioada 15 - 17 decembrie. Bazarul de Craciun îmbina expunerea, cu vânzare, de podoabe, minerale, fosile și geme cu ateliere de


Cea de-a doua ediție a Bazarului geologic cu vânzare de minerale, fosile și geme se desfașoara la Muzeul Național de Geologie în perioada 15 – 17 decembrie.

Bazarul de Craciun îmbina expunerea, cu vânzare, de podoabe, minerale, fosile și geme cu ateliere de creație pentru copii și demonstrații de confecționat podoabe din pietre semiprețioase.

Atelierele pentru copii au ca tema tot obiectele de podoaba. Copiii vor afla care este parcursul unui mineral și ce caracteristici trebuie sa aiba acesta pentru a deveni un „giuvaer” și de asemenea, vor afla ca primele obiecte de podoaba folosite înca din preistorie sunt piese paleontologice.

În cadrul bazarului sunt expuse spre vânzare cristale și flori de mina atât din România cât și din Brazilia, Turcia și Chile.

Florile de mina și gemele reprezinta fara excepție unicate, ca și operele de arta, care însa nu pot fi contrafacute în nici un fel.

Perfecțiunea cristalelor și estetica eșantionului, raritatea speciilor minerale, asociația de minerale, dimensiunea cristalelor, habitusul și forma agregatelor și, în final, culoarea mineralelor reprezinta criterii care pot da o imagine pe cât de frumoasa pe atât de profesionala manifestarii gazduite de Muzeul Național de Geologie.

Fosilele expuse în Bazarul geologic sunt atât din România dar și din Maroc, Suedia, Australia. Fosilele, marturii unice ale ființelor care au trait odinioara, sunt și mai interesante daca acestea conserva fidel detalii ale organismelor ce au trait acum 10 sau 400 de milioane de ani sau sunt conservate într-un mod deosebit.

Toate aceste capodopere ale naturii le puteți privi și cumpara, din 15 pâna în 17 decembrie, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Prețul unic de acces este de 2,5 RON de persoana.


Muzeul National de Geologie