A început EUROPAfest 2006 !

Apropo.ro / 05.05.2006, 18:47
A început EUROPAfest 2006 !
Deschizând orice ziar sau revistÇŽ la pagina de evenimente, nu este greu sÇŽ observÇŽm cum concertele live, festivalurile de film sau teatru se bucurÇŽ de o din ce în ce mai mare popularitate. Îți propunem însÇŽ un eveniment în care e imposibil sÇŽ nu


Deschizând orice ziar sau revistÇŽ la pagina de evenimente, nu este greu sÇŽ observÇŽm cum concertele live, festivalurile de film sau teatru se bucurÇŽ de o din ce în ce mai mare popularitate.

Îți propunem însÇŽ un eveniment în care e imposibil sÇŽ nu gÇŽsești ceva care sÇŽ te atragÇŽ, imposibil sÇŽ nu ratezi ceva care sÇŽ-ți placÇŽ – EUROPAfest. Festivalul, venit în întâmpinarea unui public care nu se teme sÇŽ experimenteze, chiar cere sÇŽ fie surprins de noutate, te provoacÇŽ sÇŽ descoperi savoarea și ineditul spiritului european.

Pentru șapte zile peste 300 de muzicieni sosiți din toatÇŽ lumea vor da tot ce au mai bun, o dovadÇŽ cÇŽ Bucureștiul poate fi capitala diversitÇŽții și a muzicii bune internaționale.

NumÇŽrÇŽm orele pânÇŽ la Concertul Extraordinar de Celebrare a Zilei Europei, ce promite sÇŽ aducÇŽ în prim-plan cÇŽldura jazzului și a muzicii clasice, plusate de rafinamentul locației – Sala Auditorium a Palatului Regal.

Programul serii se anunțÇŽ a fi unul alternativ, momentele muzicale diverse de înalta clasÇŽ alunecând discret de la jazzul armonios la sensibilitatea unor piese de pian sau clariet. Girl Talk este quintetul italian de saxofoane care deschide prima searÇŽ a festivalului. Muzica clasicÇŽ aduce pe scenÇŽ pe românul Viniciu Moroianu cu o lucrare de Chopin și pe Vlad Weverbergh/ Belgia la clarinet cu o piesÇŽ de Gershwin.

Acordurile de clasic se continuÇŽ cu o improvizație gen Keith Jarrett a lui Șerban Soreanu, seara încheindu-se cu Larry Franco Quartet – o trupÇŽ italianÇŽ, unul dintre invitații speciali ai festivalului.

EUROPAfest se desfÇŽșoarÇŽ sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta și al Alteței Sale Principele Radu. AlÇŽturi de Altețele Lor, invitați de onoare ai evenimentului sunt personalitÇŽți ca: E.S. Dl. Jonathan Scheele – Șeful Delegației Comisiei Europene în România, Dna. Mona MuscÇŽ – Comisia de CulturÇŽ a Camerei Deputaților, Dl. Adriean Videanu – Primar General al Capitalei, Dl. Pierre Poupard – director Unicef și Dl. Andrei Chiliman – Primarul Sectorului 1.

Concertul de deschidere a festivalului invitÇŽ publicul bucureștean la o evadare din cotidian în care farmecul primÇŽverii se îmbinÇŽ cu dulceața blue-feelingului într-o searÇŽ cu totul specialÇŽ. Un regal muzical dÇŽruit de nume europene ale momentului, primul din seria de concerte EUROPAfest, ce anunțÇŽ multe emoții de oferit.

AgendÇŽ EUROPAfest

Festivalul oferÇŽ ! Tu alegi !

Concerte live – jazz, blues & pop

Prima searÇŽ, 8 mai, aduce pe scena Girl Talk/ Italia, un quintet original de saxofoane, format doar din femei, care interpreteazÇŽ într-o manierÇŽ personalÇŽ un repertoriu divers. Acesta conține și câteva reinterpretÇŽri „jazzy” ale unor cunoscute melodii italienești și strÇŽine. Atracția și originalitatea grupului sunt date de formula ineditÇŽ, de muzicÇŽ, dar în același timp de soliste. În deschidere Vanessa Gageos & Ștefan Lovin / România, douÇŽ prezente proaspete și interesante în peisajul jazzului românesc contemporan, alÇŽturi de membrii binecunoscutei trupe de jazz, Larry Franco Quartet / Italia.

9 mai este destinatÇŽ concertului Larry Franco Quartet – un timbru magnific, un melanj între putere, profunzime și un extraordinar simț al tempo-ului. MuzicÇŽ bunÇŽ și bucurie, acestea sunt principalele ingrediente ale succesului quartetului italian. În deschidere Josephine / Germania.

Concertul Josephine de pe 10 mai invitÇŽ publicul sÇŽ descopere o trupÇŽ din Berlin ale cÇŽrei cântece combinÇŽ claritatea muzicii pop cu vasta armonie a jazzului, creând un sunet inconfundabil, cu influențe din Keith Jarrett, Brad Mehldau, Sting și Peter Gabriel. În deschidere Chabliz / Olanda.

11 mai este o adevaratÇŽ desfÇŽtare, de data aceasta concertele fiind susținute de trei trupe. Primul este cel al maghiarilor de la Beli Buba, o trupÇŽ ce îmbinÇŽ cu efuziune liniile melodice de jazz cu ritmuri folclorice într-un spumos ethno-jazz. UrmeazÇŽ Chabliz, una dintre cele mai cunoscute formații pop-jazz din Olanda.

Cu o prezențÇŽ remarcabilÇŽ la festivalurile europene și internaționale, aceastÇŽ trupÇŽ a câștigat aprecierea publicului internațional susținând peste 500 de concerte, atât pe tot cuprinsul Olandei, cât și la Copenhaga, Londra, Paris si Tunisia. Ultima evoluție este rezervatÇŽ Andres Böhmer Quartett / Germania. Quartetul german își surprinde publicul prin atmosfera de melancolie, dar în același timp de veselie și vrajÇŽ, prin sunete energice și emoționale.

Concertul VincentÂ’s Chair Trio / Australia de pe 12 mai este o experiențÇŽ muzicalÇŽ ce nu trebuie ratatÇŽ. Grupul prezintÇŽ un fusion unic de jazz, folk și rock, creând un hibrid muzical extrem de flexibil. Diversitatea sonorÇŽ și versurile meditative au uimit publicul în cadrul prestaților dsfÇŽșurate la un nivel înalt de mÇŽiestrie. În deschidere Ștefan Lovin / România.

Gala Laureaților

Ultima searÇŽ a festivalului, 13 mai, este destinatÇŽ prezentÇŽrii celor mai buni muzicieni din festival într-un show multimedia inedit – Gala Laureaților. Daca n-ați apucat sÇŽ ajungeți la nici un eveniment din festival nu trebuie sÇŽ ratați Gala, desfÇŽșuratÇŽ în ambientul Ateneului Român, un eveniment de ținutÇŽ, în care armonia și grația sunetelor vor transforma o searÇŽ obișnuitÇŽ într-o amintire. Cu aceastÇŽ ocazie va avea loc și decernarea diplomelor de excelențÇŽ pentru susținerea tinerilor și a culturii.

Parteneri ai EUROPAfest în 2006 sunt PrimÇŽria Municipiului București, ArCuB, Unicef, PrimÇŽria Sectorului 1, Ministerul Educației și CercetÇŽrii, Muzeul Național de ArtÇŽ al României, Centrul Cultural Ungar și Institutul Italian de CulturÇŽ.

Un val de muzicÇŽ bunÇŽ se va revÇŽrsa asupra Capitalei în perioada 7-13 mai. Nu rata ceea ce promite a fi evenimentul muzical de excepție al primÇŽverii!

AGENDA – jazz , blues, pop si clasic, intr-un singur eveniment

Festivalul ofera ! Tu alegi !


CONCERT DE DESCHIDERE – CELEBRAREA ZILEI EUROPEI
7 mai / 20.00 / Palatul Regal – Sala Auditorium

GALA LAUREATILOR
13 mai / 20.00 / Ateneul Roman

CONCERTE LIVE – JAZZ, BLUES & POP
8-12 mai / 20.00 / Sala Auditorium / Sala ArCuB

8 mai / Sala Auditorium
GIRL TALK / Italia
In deschidere LARRY FRANCO QUARTETT / Italia
VANESSA GAGEOS & STEFAN LOVIN / Romania

9 mai / Sala ArCuB
LARRY FRANCO QUARTET / Italia
In deschidere JOSEPHINE / Germania

10 mai / Sala ArCuB
JOSEPHINE / Germania
In deschidere CHABLIZ / Olanda

11 mai / Sala ArCuB
BELI BUBA / Ungaria
CHABLIZ / Olanda
ANDRES BOHMER QUARTETT / Germania

12 mai / Sala ArCuB
VINCENT’S CHAIR TRIO / Australia
In deschidere STEFAN LOVIN / Romania

CAFFE FESTIVAL IBIS / ZIUA EUROPEI
9-11 mai / 19.00 / Hotel Ibis Nord
Concerte outdoor – jazz, blues & pop.

CONCERTE DE MUZICA CLASICA
12 mai / Sala Auditorium
10.00 / Finala de clarinet – Concursul International JM Bucuresti
16.00 / Finala de pian – Concursul International JM Bucuresti

CONCURSUL INTERNATIONAL DE PIAN SI CLARINET
8-12 mai / Sala Auditorium, Sala Ronda, Sala ArCuB, Ateneul Roman.
In fiecare zi din perioada 8-12 mai se va desfasura concursul de pian si clarinet.

MASTER-CLASSES PENTRU PIAN SI CLARINET
8-12 mai / Sala Auditorium / Sala ArCuB

Sali de desfasurare

Sala Auditorium / Palatul Regal
Str. Stirbei Voda, nr. 1 ( vis-a-vis de Hotel Hilton )

Sala ArCuB
Str. Batistei, nr. 14
Ateneul Roman
Str. Franklin, nr. 1-3

Hotel Ibis Nord
Calea Grivitei, nr. 143

Accesul la concerte

Studentii si elevii au accesul gratuit in limita locurilor disponibile.

Informatii suplimentare:

– Hotel Ibis – din 2 mai
– Sala Auditorium – din 7 mai
– 0720.31.61.62 / 0722.383.542

www.jmEvents.ro

Tags: