Accesoriile necesare în timpul verii pentru un păr sănătos

De: Mioara Tronaru / 05.06.2013, 11:45
Accesoriile necesare în timpul verii pentru un păr sănătos
Plajă, apă, raze de soare, briza mării – par a fi coordonatele unui concediu mult aşteptat. Pentru ca vacanţa ta să fie cu adevărat memorabilă ai grijă de sănătatea ta şi a părului tău!

Te poţi proteja atât de insolaţie cât şi de efectele pe care soarele le produce la nivelul părului, fiind totodată în pas cu ultimele tendinţe. Pălării cowboy, cloche, fedora, eşarfe de mătase sau bumbac viu colorate sunt doar câteva sugestii pentru un look de invidiat şi un păr sănătos. Deşi nu acordăm o mare importanţă razelor de soare când vine vorba de păr, efectele pe care acesta le poate avea nu sunt deloc de neglijat.

Dr. Constantin Venerus – Popa, medic primar dermatolog Medsana: ”În urma expunerii îndelungate la soare, părul se decolorează, devine din ce in ce mai uscat şi mai fragil, îşi pierde volumul şi strălucirea. Efectele produse de soare asupra părului sunt ireversibile. Razele UV rup lanţurile de proteine şi amino-acizi din interiorul firului de păr. Este recomandat să evitaţi expunerea excesivă la soare, să vă acoperiţi capul, să evitaţi utilizarea produselor care conţin alcool sau peroxid şi să vă îngrijiţi scalpul cu produse corespunzătoare”.

Pentru mai multă senzaţie de prospeţime şi răcoare pe timpul verii poţi folosi CLEAR ICE COOL MENTHOL 2 in 1 – răcoreşte şi împrospătează scalpul şi părul datorită extractului de mentol. Mai mult, şampoanele CLEAR conţin complexul Nutrium 10 – o formulă cu nutrienţi benefici care pătrund în profunzime, hrănind şi îngrijind pielea capului şi părul.