Actori care au slăbit dramatic pentru un rol şi dietele lor drastice!

Apropo.ro / 15.02.2015, 08:00
Actori care au slăbit dramatic pentru un rol şi dietele lor drastice!
O scădere semnificativă în greutate de dragul unui rol este egală, la Hollywood, cu cel puţin o nominalizare la Oscar.

 

Este şi cazul lui Matthew McConaughey, câştigătorul de anul trecut al premiului Oscar pentru cel mai bun actor, cu filmul “Dallas Buyers Club”. Pentru a-l interpreta pe Ron Woodroof, un pacient bolnav de SIDA, actorul, în mod normal foarte bine făcut, a dat jos nu mai puţin de 20 de kg, ajungând să cântărească doar 60 de kg! În timpul curei de slăbire, Matthew McConaughey a supravieţuit cu Cola dietetică, albuşuri de ou şi porţii mici de pui la grătar.

 

 

Pentru noul său film, “Nightcrawler “, Jake Gyllenhaal (32 de ani) şi-a schimbat look-ul radical, iar schimbarea nu este deloc flatantă. A slăbit şocant de mult şi arată mai bătrân cu cel puţin 15 ani. Cum a reuşit să dea jos mai bine de 10 kilograme? “M-am înfometat. Aveam senzaţia de foame tot timpul”.

 

 

Tot de curând, Mark Wahlberg a reuşit să dea jos 27 de kilograme pentru a interpreta rolul unui profesor de literatură dependent de jocuri de noroc, în filmul „The Gambler”, de Rupert Wyatt. „Am început de la 88 de kilograme şi am ajuns la 61 de kilograme, urmând o dietă bazată pe lichide. Apoi mi-am schimbat programul de antrenament şi am renunţat la vin, pâine şi paste. Acum consum porţii mici de proteine în timpul zilei şi sar coarda”, a declarat actorul pentru revista People.

 

Mila Kunis este considerată, de diverse publicaţii, una dintre cele mai sexy femei de pe planetă dar chiar şi ea a trebuit să mai slăbească 10 kilograme bune pentru a intra în personajul din “Black Swan”. Ea trebuia să arate ca o balerină profesionistă. “Plată, plată, plată! Nu mai era nicio formă, nicio curbă, nimic, nimic”, şi-a descris ea, la momentul respectiv, silueta.

 

2012 a fost un an cu transformări majore pentru Anne Hathaway. După ce a impresionat prin forma fizică din “Batman”, actriţa a fost nevoită să slăbească aproape 12 kilograme în doar 15-20 de zile pentru rolul din „Mizerabilii”.

Pe perioada celor 3 săptămâni cât a avut la dispoziţie să slăbească, Anne a ţinut o dietă alimentară de doar 500 de calorii pe zi. Se pare că actriţa a supravieţuit doar cu două mere şi un shake cu proteine pe zi. În urma acestei diete, Anne a devenit atât de fragilă încât şi-a rupt mâna la prima căzătură.

 

Pentru rolul din “The Machinist” (2004), Christian Bale a slăbit aproape 28 de kilograme, reducându-şi masa corporală la doar 54 de kilograme. Cu patru luni înainte de începerea filmărilor, actorul a început să se înfometeze, trăind doar cu o ceaşcă de cafea şi un măr (sau o conservă de ton) pe zi, ceea ce însemna aproximativ 275 de calorii.

Pentru rolul criminalului în serie din filmul “Alex Cross” (2012), Matthew Fox a fost nevoit ca, printr-o dietă drastică şi un regim de exerciţii fizice intensive, să slăbească nu mai puţin de 20 de kilograme.

Înainte să devină un rapper celebru, 50 Cent a fost un gangster incredibil de musculos, care a şi fost împuşcat de câteva ori. Dar după ce a început să facă mulţi bani din muzică, 50 Cent s-a hotărât să lucreze şi la cariera lui de actor. Astfel, pentru a interpreta rolul unui jucător de fotbal bolnav de cancer, în “Things Fall Apart” , 50 Cent a combinat exerciţiile la sala de forţă, cel puţin trei ore pe zi, cu o dietă bazată doar pe lichide