• Actor
Locul naşterii:
Bucureşti, România
Data naşterii:
02/07/1988
Info:
Wikipedia
Biografie

Ada Condeescu s-a născut pe 2 Iulie 1988. Tatăl ei, Alexandru Condeescu, a fost directorul Muzeului Literaturii Romane, vreme de 17 ani, iar mama este tot literata, aşa că a crescut într-o lume artistică cu scriitori, muzicieni, artişti plastici, dar şi mulţi actori, prieteni ai părinţilor ei.

Încă din clasa a VI-a, a jucat în spectacolul "Poveşti cu infante", în regia Ancăi Maria Colteanu, cu care a mers şi la festivalul "Atelier", de la Sfântu Gheorghe, pe o scenă adevărată de teatru şi a luat primul ei premiu. Un an mai târziu, a jucat într-o co-productie romano-franceza, o peliculă făcută de un important post de televiziune franţuzesc, aşa că a avut parte de o experienţă profesionistă.

La 23 de ani, a studiat actoria la U.N.A.T.C. Bucureşti, a participat la multe cursuri de actorie şi coregrafie în mai multe ţări şi primul ei pas spre succes în actorie a fost în” Eu când vreau să fluier, fluier „ unde a interpretat un personaj complex, Ana ce i-a adus recunoaşterea publicului.

Cu cel de-al doile film : " Loverboy ", de Cătălin Mitulescu ,Ada Condeescu a obţinut premiul "Heart of Sarajevo" pentru interpretare feminină a rolului Veli (o tânără care se confruntă cu traficul de persoane), trofeu ce i-a fost înmânat de celebrul actor Michael Fassbender în iulie 2011. Atunci a fost felicitată chiar de Angelina Jolie.

Ada se pare că se bucura de fiecare zi aşa cum a mărturisit. “Mă trezesc şi încep să alerg, la propriu foarte rar, mă refer la sensul figurat. În general zilele mele nu sunt obişnuite, diferă în primul rând prin starea pe care o am. Când e primăvară şi soare, pot să fac de toate. Începând cu un fresh de dimineaţă, mă plimb, merg la un film, beau o cafea la o terasă pe stradă şi privesc oamenii sau iau o carte şi descopăr locuri frumoase în oraş unde pot citi!” spune actria.

Ada nu ar fi putut să îşi aleagă o altă meserie, pentru că s-a născut să fie actriţă iar ca planuri de viitor nu are altceva, în cap, de cât să joace. Deşi pare o tânără firava, pasiunile sale nu sunt tocmai lipsite de adrenalină. “Sunt inebunita după echitaţie, aş face asta în fiecare oră liberă pe care o am. Pasiunea pe care nu am reuşit încă să mi-o împlinesc este să zbor cu parapanta” a declarat Ada. Cu hobby-uri ca echitaţia şi parapanta nu este de mirare că actorii săi preferaţi sunt Al Pacino şi Mikey Rourke, alături de care spera să joace într-o zi.

În afară de echitaţie, îi place să se plimbe prin Bucureşti, prin locuri pe unde n-a mai fost de mult sau pe unde n-a ajuns niciodată, să meargă cu rolele... este foarte atrasă de fotografie şi în rest, după cum declară, citeşte, merge la expoziţii de pictură şi fotografie, iese cu câinele ei, Nanuk, un samoyed mare şi alb, care luna aceasta împlineşte un an ...

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații