• Actor
Locul naşterii:
Craiova
Data naşterii:
13/05/1984
Info:
Wikipedia Pagina personala
Biografie

La doar 9 ani, Alex şi-a descoperit pasiunea pentru muzică, iar la 11 ani a devenit elev la Palatul Copiilor. La 16 ani a început să studieze canto clasic, timp de 4 ani.
După ce a câştigat emisiunea-concurs Star Factory la sfârşitul anului 2003 şi după participarea la Big Brother, Alex a colaborat cu Anna Lesko la o melodie de pe ediţia specială a albumului ei, “Pentru tine”. A urmat o colaborare cu Anda Adam pentru al doilea album solo al ei, “Confidenţial”.
Album său de debut, intutulat Yamasha a fost lansat în toamna anului 2006. Pentru acest album, Alex a colaborat cu Smiley, Puya, Marius Moga, Connect-R, Matteo şi Don Baxter.
În anul 2009, Velea a intrat în echipa de producţie a Radio Killer. În acelaşi an, Alex şi-a făcut şi debutul pe marile ecrane, în producţia cinematografică “Un film Simplu”, unde a interpretat un rol negativ.
În  2010 a scos hitul "Don't say it's over", al cărui videoclip a avut o coregrafie ce a generat cel mai mare flashmob din România. Acesta a avut loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în iunie 2010.
În 2011 , a participat de asemenea la filmul "Naşa" , in rolul lui "Spanu".
În aprilie 2012 a lansat piesa "Când noaptea vine" şi “Minim doi”.  Tot în acest an a câştigat premiul pentru "Best Pop" în cadrul premiilor Romanian Music Awards. De curând, Alex a bifatg în cariera cinematografică şI un rol în filmul “Selfie” 

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații