• Actor
Locul naşterii:
Vicenza, Veneto, Italia
Data naşterii:
20/08/1974
Info:
Wikipedia
Biografie

Amy Adams a obţinut mai multe nominalizări la premilul Academiei. Ea a reuşit să-şi îmbogăţească repertoriul cu roluri tot mai dificile. Amy a jucat în filmul lui Shawn Levy, “Night At The Museum 2: Battle of the Smithsonian” alături de Ben Stiller. În filmul lui John Patrick Shanley, “Doubt”, a jucat alături de Meryl Streep şi Philip Seymour Hoffman. Pentru interpretarea rolului său ea a obţinut cea de-a doua nominalizare la premiul Academiei dar şi nominalizări la premiile Globul de aur, SAG, BAFTA şi Critic's Choice. Adams a mai jucat şi în filmul lui Kevin Lima, “Enchanted”, o fabulă romantică care combină acţiunea live cu animaţia CG, pentru studiourile Disney. Acest film  i-a adus o nominalizare la Globul de Aur pentru interpretare.
Rolul din filmul lui Phil Morrison, Junebug, din 2005 i-a asigurat lui Amy nominalizări la premiul Academiei şi un premiu SAG. Adams a mai câştigat şi premiul special al juriului la Festivalul de film Sundance, în 2005, pentru rolul Ashley, o femeie însărcinată, dar foarte copilăroasă, care e îngrozită de apariţia sofisticatei ei cumnate.
Printre alte filme în care a jucat se numără “Charlie Wilson's War”, de Mike Nichols, “Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”  şi “The Wedding Date”, de Adam McKay, “Catch Me If You Can”, de Steven Spielberg, “Serving Sara”, de Reginald Hudlin, “Pumpkin” de Anthony Abrams sau “Jann's Drop Dead Gorgeous” de Michael Patrick.

 

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații