• Actor
Locul naşterii:
Bucureşti
Biografie

Andi Vasluianu s-a născut pe 23 iunie 1974 în Bucureşti. Vasluianu este unul dintre cei mai prolifici si talentaţi actori din tânăra generaţie, foarte apreciat şi folosit de regizori, în special de cei tineri atât pentru scurtmetraje cât şi pentru filmele de lungmetraj.

Vasluianu dă dovadă atât de o expresivitate foarte dezvoltată, cât şi de o capacitate fantastică de a trece cu uşurinţă de la un rol la altul: de la rolul de ţigan la tânărul român analitic şi măcinat de introspecţii, de la îndrăgostit la şmecheraşul român care se descurcă în orice situaţie. A terminat Facultatea de Teatru, UNATC Bucureşti, promoţia 1999, clasa prof. Sanda Manu.

Premii: 2007-Premiul Gopo pentru cel mai bun rol secundar masculin din filmul "Hârtia va fi albastră", regia Radu Muntean; 2003 - Cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc ”CineMaiubit”, Bucureşti; 2003- Cea mai bună interpretare masculină într-un rol secundar acordat de Uniunea Cineaştilor pentru rolul din filmul ”Furia”, regia Radu Muntean; 2002 - Cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc ”CineMaiubit”, Bucureşti pentru rolurile din filmele de scurt metraj ”17 minute întârziere”, regia Cătălin Mitulescu şi ”Munceşte acum!”, regia Ioan Puican; 2000 - Cea mai bună interpretare masculină într-un rol principal la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc ”CineMaiubit”, Bucureşti pentru rolul Creţul din filmul de scurt metraj ”Bucureşti-Wien 8:15”, regia Cătălin Mitulescu.

Filmografie:

A Long Story (2013) - Doru

Bad Penny (2013)

Rămâi cu mine (2013)

The Gambler / (2013) - Alex

Acasă la tata (2012)

Despre oameni şi melci (2012) - George 

East Side Stories (2012)

Minte-mă frumos (2012) - Dani

Silent River / Apele tac (2011) - Vali

Bibliothèque Pascal / Smooth Operator (2010) - Viorel

Icre Negre / Caviar (2010) - tatăl

Liceenii, în 53 de ore şi ceva (2010)

Mănuşi Roşii (2010) - Vlad Ursescu

Muzica în sânge (2010) - Petre

Oul de cuc (2010)

Periferic (2010) - Andrei

Călătoria lui Gruber (2009) - Mircea

Cea mai fericită fată din lume (2009) - Operatorul

Cealaltă Irina (2009)

Contra timp 2 (2009) - Bogdan Codrea

Întâlniri încrucişate (2009) - Andrei Muscalu

O petrecere fără punct (2009) - (voce)

Weekend cu mama (2009) - Johnny

Contra timp (2008) - Bogdan Codrea

Contra timp (2008) - Bogdan Codrea

Petrecere fara punct (2008) - povestitor

Schimb valutar (2008) - Smenarul

Serviciul omoruri (2008) - Denis Vasilache (ep.2,3,4)

Traseu (2008)

WebCamGame (2008) - Dragos

California Dreamin' (nesfârşit) (2007) - Soldatul Marian

Dimineaţa (2007)

La drumul mare (2007) - Hotul

Man zkt vrouw / Perechea potrivita (2007) - Liviu

Youth Without Youth / Tinereţe fără tinereţe (2007) - Internul Dragnea

Duşmanul din casă (2006) - Liviu

Eu si cu mine (2006)

Hârtia va fi albastră (2006) - Aurel

Inocenta furata (2006) - Dragos

Marilena de la P7 (2006) - Proxenetul

Offset (2006) - Bodyguard Costica

Vineri in jur de 11 (2006) - Politist

Băieţi buni (2005) - Relu (ep. 6)

Intalnire scurta (2005) - Mircea

The Cave / Pestera (2005)

Un caz de dispariţie (2005) - Bogdan

Un pod plin cu jucarii stricate (2005)

Estul salbatic (2004)

Milionari de weekend (2004) - computeristul Zetu

Scurt metraj pentru o lungă amăgire (2004)

Sex Traffic (2004) - Albanezu'

Trafic (2004) - Taximetristul

Triptic / Triptik (2004)

Visul lui Liviu (2004) - voce Burtica

Dacă aveţi un minut... foarte bine (2003) - Vanzatorul

Forme aberante (2003)

Ideile bune vin de sus (2003)

Tancul (2003) - Busuioc

Zbor deasupra unui cuib de curci (2003)

17 minute intarziere (2002)

Furia (2002) - Felie

Munceşte acum! (2002) - Somerul

Turnul din Pisa (2002)

Bucuresti-Wien ora 8:15 (2000) - Cretu'

La amiaza (1997)

 

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații