• Actor
Locul naşterii:
Los Angeles, California
Data naşterii:
04/06/1975
Biografie

Angelina Jolie s-a născut pe 4 iunie 1975, în Los Angeles, California, şi este fiica actorilor Jon Voight şi Marcheline Bertrand. La un an de la naşterea actriţei, părinţii săi au decis să se despartă, iar cei doi fraţi (Angelina şi James) au fost crescuţi de mama lor, care s-a mutat în New York. Când Angie a împlinit 11 ani, familia a revenit în Los Angeles şi Jolie a hotărât să urmeze cursurile şcolii de actorie Lee Strasberg Theatre Institute. La 14 ani a renunţat însă la şcoală, iar un an mai târziu a început să lucreze ca model. În această perioadă, a apărut şi în videoclipuri ale vedetelor ca: Lenny Kravitz, Antonello Venditti şi Jeff Healy.

Cariera sa de model nu a durat decât un an, căci până la urmă, Angelina s-a simţit mai atrasă de scenă decât de podium şi a apărut în 5 filme ale fratelui ei. Cariera sa cinematografică a debutat în 1993, când a jucat în filmul Cyborg 2. A urmat apoi un rol în filmul Hackers (1995), dar şi unul în George Wallace (1997), un film biografic în jurul căruia au avut loc multe controverse. Mai târziu, cea mai sexy femeie în viaţă a jucat în Gia (1998) şi a obţinut un OSCAR pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru drama Girl, Interrupted (1999). Jolie a câştigat renumele internaţional datorită faptului că a jucat rolul unei eroine de jocuri video, şi anume Lara Croft în filmul Lara Croft: Tomb Raider (2001). Însă filmul cu cea mai mare însemnătate pentru Angelina a fost cu siguranţă Mr. & Mrs. Smith (2005), căci rolul doamnei Smith i-a adus un cec cu multe zerouri, dar mai ales i l-a adus pe Brad Pitt, alături de care actriţa trăieşte povestea de dragoste a vieţii ei.

Până să îl întâlnească pe Brad Pitt, Jolie a fost căsătorită cu actorii Jonny Lee Miller şi Billy Bob Thornton. Jolie şi Pitt au trei copii adoptaţi, Maddox, Pax, şi Zahara şi doresc să mai adopte încă un copil. Ei mai au şi 3 copii biologici Shiloh, Vivienne Marchelline şi Knox Leon. Jolie susţine cauze umanitare în toată lumea şi sprijină foarte mult refugiaţi cu ajutorul Organizaţiei UNHCR.

Se spune deseori în media că ea ar fi una din cele mai frumoase femei, viaţa ei fiind pentru moment una din cele mai mediatizate. A primit trei Premii Globul de Aur, două Premii Organizaţia Actorilor de Film şi un Premiu al Academiei (OSCAR).

Filmografie

Citeşte şi

http://www.protvmagazin.ro/stiri/starflash/a11545575-angelina-jolie-contract-record-de-50-milioane-dolari-

http://www.protvmagazin.ro/stiri/starflash/a11523835-vezi-in-ce-conditii-se-insoara-brad-pitt-cu-angelina-jolie-

http://www.protvmagazin.ro/stiri/cinema/a11431550-angelina-jolie-va-turna-al-doilea-film-din-cariera-ei-de-regizoare

http://www.protvmagazin.ro/stiri/cinema/a11179251-angelina-jolie-actrita-cel-mai-bine-platita-de-la-hollywood

http://www.protvmagazin.ro/stiri/cinema/a11147973--ipostaza-rara-angelina-jolie-in-costum-de-baie

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații