• Actor
Locul naşterii:
San Diego, California
Data naşterii:
30/08/1972
Biografie

Cameron Michelle Diaz s-a născut pe 30 august 1972, la San Diego, California şi a plecat de-acasă pe la 16 ani. Timp de 5 ani a locuit în diverse locuri şi a vizitat Japonia, Australia, Mexicul, Marocul, Parisul. S-a întors în California la 21 de ani.

A debutat în 1994, în Masca, în care a fost aleasă să joace rolul principal, alături de Jim Carrey. A urmat apoi: The Last Supper, She’s the One, Feeling Minnesota, Head Above Water, Keys to Tulsa. Pentru rolul din My Best Friend’s Wedding, care a devenit unul din primele 10 filme cu veniturile cele mai mari din 1997, i s-a acordat premiul “actriţa favorită” la categoria comedie la Premiile Blockbuster Entertainment. În 1998 fraţii Farrelly îi ofera un rol din comedia There’s Something About Mary, film care devine blockbuster, încasând peste 360 de milioane de dolari.

Are un repertoriu foarte bogat în ceea ce priveşte apariţiile din filme. Fiind cunoscută datorită rolului său din Charlie’s Angels, Cameron Diaz a putut fi văzută alături de Leonardo DiCaprio şi Daniel Day Lewis în mult apreciata dramă Gangs of New York, în regia lui Martin Scorsese şi în comedia The Sweetest Thing. Vocea ei a putut fi recunoscută în desenul animat Shrek, alături de Eddie Murphy, John Lithgow şi Mike Myers.

Cameron Diaz a fost de patru ori nominalizată la Globurile de Aur pentru rolurile din Gangs of New York (2002), Vanilla Sky (2001), Being John Malkovich (1999), There's Something About Mary (1998).

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații