• Actor
Locul naşterii:
Salford, Lancashire, Marea Britanie
Data naşterii:
16/02/1964
Info:
Wikipedia
Biografie

Iniţial cunoscut pentru rolurile de om al clasei muncitoare, Eccleston, ce posedă un corp înalt şi subţire, a câştigat atenţia publicului internaţional pentru munca sa din filme precum “Jude” şi “Elizabeth”. S-a născut în oraşul Salford şI s-a bucurat de o educaţie modestă. La vârsta de 19 ani realizează că actoria era chemarea sa şi urmează cursurile Şcolii Centrale de Dramă din Londra.
La începutul carierei lui, a jucat în filmul regizorului Ken Loach, Kes, şi în Saturday Night and Sunday Morning, însă curând avea să îi joace pe clasici precum Shakespeare, Chekhov şi Moliere. La vârsta de 25 ani, a debutat pe scenă în producţia A Streetcar Named Desire.
În 1999, Eccleston poate fi văzut în filmul lui David Cronenberg “eXistenZ” şi în “Heart”, o comedie neagră în care a jucat în rolul unui soţ atât de gelos pe soţia sa - despre care credea că are o idilă - încât îşi provoacă singur un atac de cord. În acelaşi an, a colaborat din nou cu regizorul Winterbottom la filmul “With or Without You”, film premiat la Festivalul de Film de la Veneţia.

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații