• Actor
Locul naşterii:
Zalău, România
Data naşterii:
30/06/1977
Biografie

Cosmin Seleşi (n. 30 iunie 1977, Zalău, România) este un actor de film, dublaj, vedetă de televiziune şi prezentator TV al show-urilor “Te cunosc de undeva” şi “Familiada”, difuzate de Antena 1.

 

A fost nominalizat la premiile Gopo 2009 pentru rolul Emil din filmul “Schimb valutar”. A obţinut premiul de interpretare masculină la festivalul CineMaIubit 2001 şi premiul pentru cel mai bun spectacol la Gala tânărului actor 2002.

 

Cosmin Seleşi s-a născut la Zalău, pe 30 iunie 1977, iar gustul pentru actorie l-a căpătat în timpul liceului, când era gazda balurilor bobocilor sau de majorat.

Tatăl lui Cosmin, actor de revistă, l-a susţinut pe acest drum. “Tatăl meu vine din zona folclorului, este actor amator, din asta trăieşte de când mă ştiu! Aşa că, într-un fel, era normal sa-mi doresc sa devin actor, sa patrund în lumea artistică!”

 

După ce a terminat liceului, acesta a stat acasă un an, timp în care a lucrat la un magazine de piese auto, ca mai apoi să dea examen la facultate şi să intre.

La 21 de ani, a debutat în filmul “Terminus Paradis” în regia lui Lucian Pintilie, apoi a avut şansa de a lucra şi cu alţi regizori talentaţi, precum Cristian Mungiu, Cătălin Mitulescu, Alexandru Mavrodineanu.

 

În 2001 a debutat în televiziune prezentând emisiunea pentru copii "Garajul lui Ziggy" la TVR.

În 2002, timp de un an de zile, a jucat în serialul "În familie" difuzat de Prima TV.

În octombrie 2003 prezintă matinalul la National TV: "Trimineaţa", "Naţional e pe val", "7-12 Naţional".

În iulie 2005 a prezentat la Naţional TV emisiunea de divertisment "Naţionala de bere - Batalionul Distracţionar".

 

 

Cosmin Seleşi este căsătorit cu Irina, pe care a cunoscut-o pe stradă, împreună cu care are un băieţel, Tudor Nicolae.

“Nu am avut niciodata obiceiul sa "agaţ" pe strada! Pe ea am întâlnit-o întâmplator, de aceea cred cu tarie ca ne era sortit sa ne întâlnim, ca a fost mâna destinului!” Soţia lui lucrează în aviaţie.

 

În timpul liber, Cosmin se joacă cu băieţelul lui, ascultă muzică (Horia Brenciu, Crush şi Alexandra Ungureanu), se uită la televizor, la “Dr. House”, Top Gear sau cursele de Formula 1. Are o pasiune pentru maşinile puternice, motiv pentru care a schimbat nu mai puţin de 17. "Meseria" asta de tătic mi se potriveşte mănuşă, îmi plac enorm copiii. Mai vrem o fetiţă, neapărat. Nu ştiu când, ca nu este ceva programat, dar când va fi sa fie, vom fi cei mai fericiţi”.

 

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații