Gerard Butler
  • Actor
Locul naşterii:
Paisley, Scoţia
Data naşterii:
13/11/1969
Biografie

S-a născut în Scoţia şi provine dintr-o familie situată "uşor deasupra clasei muncitoare şi imediat sub clasa de mijloc; o familie minunată, cu principii de valoare", cum el însuşi o descrie într-un interviu pentru revista Esquire, în ciuda faptului că părinţii săi au divorţat pe când actorul nu avea nici doi ani, sau a faptului că, până la vârsta de 16 ani, Gerald nu a ştiut nimic de tatăl său. După reîntâlnire însă, cei doi s-au apropiat foarte mult şi aşa au rămas până la moartea tatălui sau.

După ce a studiat la Universitatea de Drept din Glasgow, Butler a urmat calea showbiz-ului, devenind un actor versatil, cu valenţe multiple în interpretare, reuşind să performeze cu succes atât în roluri din producţii de acţiune (Gamer), dramă (Butterfly on a Wheel), dar şi comedii romantice (The Ugly Truth) sau triller (Law Abiding Citizen).


"Mă cuminţesc", spunea Gerard Butler de curând. "Renunţ la sexul cu femei necunoscute!". La această decizie importantă pare să contribuie din plin Jennifer Aniston, alături de care şi-a petrecut vacanţa în Mexic. Actriţa a ţinut ca la aniversarea celor 41 de ani să fie prezent neapărat şi partenerul ei din "Recompensă pentru bucluc". Ulterior, cei doi au fost văzuţi des petrecându-şi weekend-urile împreună într-un cunoscut hotel din New York. "Mi-e frică de angajamente, dar şi să locuiec cu o femeie", mai spune Butler. "Cred însă că e vremea să-mi revizuiesc puţin atitudinea…". 

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații