• Actor
Locul naşterii:
Ely, Cambridgeshire, England, UK
Data naşterii:
05/10/1967
Info:
Wikipedia
Biografie

Guy Edward Pearce s-a născut în Anglia, dar a emigrat împreună cu familia în  Australia pe când avea doar 3 ani. Cinci ani mai târziu tatăl său, un pilot din Noua Zeelandă, a murit într-un accident aviatic lasând-o pe mama lui, profesoară de engleză, să aibă grijă de el şi de sora lui mai mare Tracey. La vârsta de 11 ani s-a alăturat unor grupuri teatrale locale, unde a interpretat roluri în producţii teatrale precum "Regele şi eu", "Alice în ţara minunilor" şi "Vrăjitorul din Oz". La începuturile adolescenţei Guy s-a apucat de body-building ca metodă de contracarare a nesiguranţei sale şi deasemenea de a-şi dezvolta trupul, firav pe atunci.

La vârsta de 16 ani câştiga titlul de "Mr. Junior Victoria" într-o competiţie de body building. Pearce a trăit în Box Hill North, Victoria până în 1980 în timp ce lucra la serialul australian “Neighbours”. Pearce a apărut în câteva productii de teatru când era tânăr. A jucat de asemenea diferite roluri în alte seriale precum “Home and Away” (1988) şi “Snow River:The McGregor Saga” (1993). Frank Howson director, producător şi scriitor l-a selectat pe Pearce pentru primele lui trei filme şi a plătit pentru el să meargă la Festivalul de film de la Cannes în 1991.

El a făcut prima pătrundere majoră în film în scurt timp, cu rolul său ca regină în filmul “Priscilla, Queen of the Desert” în 1994. De atunci a mai apărut în câteva producţii printre care “L.A. Confidetial”, “Ravenous”, “Rules of Enngagement’, “Memento”, “The Count of Monte Cristo” şi “The Time Machine”. Pearce l-a mai portretizat pe artistul muzicii pop, Andy Warhil în filmul “Factory Girl” şi pe Harry Houdini în filmul “Death Defying Acts”. A mai apărut în “The Road” şi în “Bedtime Stories” împreună cu Adam Sandler. Pearce a continuat să joace în productii australiene, precum "The Hard Word" în 2002 şi în "The Proposition" în 2005. În ianuarie 2009, Pearce s-a întors pe scenă dupa o pauză de 7 ani.  Pe lângă actorie Guy are o veche pasiune pentru muzică, el cântă la chitară, pian, saxofon, a şi compus chiar, incluzând câteva din piesele sale pe coloana sonoră a filmului "Hunting" (1991).

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații