• Actor
Locul naşterii:
Istanbul, Turcia
Data naşterii:
30/04/1970
Biografie

Halit s-a născut în anul 1970, în Istanbul. După liceu, a dat la Universitate, cu gândul să devină inginer, însă după numai un an, s-a convins că matematica nu era de el. Aşa că a părăsit facultatea de Marina , înn favoarea operei, pe care a studiat-o la Universitatea Mimar Sinan.

După ce a jucat în zeci de piese, dintre care unele cu success (a jucat în: The Adventures of ZAK-New York, Kiss Me Kate), au urmat câteva filme şi în cele din urmă a început să joace şi în seriale unele dintre ele înregistrând audienţe foarte mari, precum ultima producţie în care îl puteţi urmări "Binbir Gece". În România, actorul Halit Ergenc a devenit foarte cunoscut şi îndrăgit de public după rolul său din serialul difuzat de Kanal D, "Suleyman Magnificul", rol pentru care actorul a aşteptat un an şi jumătate, dar nu regretă nicio clipă.

Halit Ergenç este considerat în ţara natală o mare vedetă, iar o dată cu rolurile sale din "1001 de nopţi", "Aliye" şi "Suleyman Magnificul- Sub domnia iubirii", este iubit şi în România.

 

Rolul lui Onur Aksal, în "O mie şi una de nopţi" i-a adus celebritatea. Filmat între 2006-2009, serialul a fost urmărit cu sufletul la gură în Turcia, dar şi în Romania, iar Halit Ergenç a început să fie strigat pe stradă tot mai puţin cu numele lui şi tot mai mult cu numele personajului interpretat în film. Pe platourile de filmare a întâlnit-o pe Bergüzar Korel, de care s-a îndrăgostit. Deşi la vremea resăectivă, Halit era logodit cu Gizem Soysalli, în vârstă de 25 de ani, Halit s-a aruncat cu capul înainte într-o relaţie cu Bergüzar. La un moment dat lucrurile au început să scârţâie între Ergenç şi Korel, iar aceştia s-au despărţit, iar Halit a hotărât să se căsătorească cu Gizem. Aşa cum era de aşteptat, căsnicia lor nu a durat decât câteva luni. La scurt timp după această întâmplare, în 2010, a urmat o altă nuntă, cea a lui Halit cu superba Bergüzar. Imediat a venit pe lume şi Ali, fiul celor doi actori.

 

Filme

INTERVIU

Halit Ergenç e "Suleyman Magnificul": UN TURC care nu vrea HAREM

- De ce crezi ca producţia are un asemenea succes şi aici?
Fără dubiu, este o producţie revoluţionară, cu un buget record pentru serialele turceşti, cu un subiect care a stârnit controverse. Cu toate aceste ingrediente la un loc, are succes garantat la public. Nu numai noi, turcii, suntem interesaţi de modul cum trăia Suleyman Magnificul, de relaţia lui cu Hurrem şi de amprenta acestei femei excepţionale în istorie. Serialul a fost vândut în peste 40 de ţări.

- Serialul a stârnit proteste virulente în Turcia, acuzând producătorii că denaturează adevărul istoric. Ce poţi să le răspunzi acestora?
Serialul a fost întâmpinat cu proteste în Turcia, dar nu pentru că denaturează adevărul istoric, ci pentru că, pentru prima oara, un erou naţional era prezentat cu slăbiciuni omeneşti. Oamenii erau deranjaţi de faptul că sultanul era portretizat petrecând mai mult timp în harem decât pe câmpul de luptă. Dar, în timp, au realizat că nu aveau dreptate. Istoria ne oferă date exacte, ne consemneaza fapte, dar nu ne spune nimic în legătură cu ceea ce se întâmpla în spatele uşilor, iar aici intervine ficţiunea. Avem consultant istorici, citim mult, şi eu şi echipa mea, pentru a înţelege acea perioadă, reacţiile protagoniştilor. Dar dincolo de adevărul istoric, există şi ficţiune.

- Spune-ne ceva despre familia ta.
Sunt căsătorit şi am un băieţel superb pe nume Ali, care îmi seamănă foarte mult..

- Soţia ta este geloasă că, la serviciu, ai un harem?
Soţia mea nu este geloasă deoarece cunoaşte foarte bine mediul în care lucrez, şi ea este actriţă. Nu ştiu dacă mi-aş dori un harem acum, în timpurile în care trăim. Dacă în trecut bărbaţii erau mai relaxaţi în această privinţă, acum cred că ar fi bătaie de cap. Glumesc, cu siguranţă nu mi-aş dori o altă femeie pentru că îmi iubesc foarte mult soţia.

- Actoria este o meserie respectabilă în Istanbul?
Este o profesie foarte respectabilă, ca peste tot în lume. Am muncit mult ca să ajung unde sunt acum, iar respectul celor din jur l-am câştigat tot prin seriozitate şi totală dedicare în profesia mea.

- De ce ai ales meseria asta? Cum a început totul?
Actoria a fost pasiunea mea dintotdeauna. Am avut parte mai întâi roluri mici, după care au venit ofertele cu partituri consistente, la un moment dat am primit un rol într-un serial şi tot aşa…

Citeste si

http://www.protvmagazin.ro/stiri/starflash/a11040432-uite-cum-se-distreaza-suleyman-cu-familia-in-vacanta

http://www.protvmagazin.ro/stiri/cinema/a10954251--suleyman-magnificul-tanar-cu-plete-si-cercel-in-ureche-

http://www.protvmagazin.ro/stiri/starflash/a10876043-uite-ce-actrita-s-a-indragostit-de-suleyman-magnificul

http://www.protvmagazin.ro/lifestyle/interviu/a10175221-halit-ergen-e-suleyman-magnificul-un-turc-care-nu-vrea-harem

 

 

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații