• Actor
Locul naşterii:
Hayes, Middlesex, Anglia
Data naşterii:
15/02/1951
Biografie

Jane s-a născut pe 15 februarie 1951 în Hayes, Middlesex, Anglia, sub numele de Joyce Penelope Wilhelmina Frankenberg, fiind fiica medicului John Frankenberg şi a Mieke van Trigt. Jane a fost un copil precoce, debutând pe scenă la vârsta de 13 ani în calitate de membru la Festivalul de balet de la Londra. După terminarea studiilor la Şcoala de Arte Educaţionale, iar mai târziu apare în "Oh!What a Lovely War" şi în 1970 în rolul lui Lilian Stein, primul ei rol major apare în "The Only Way".



In 1973 devine fata Bond, in filmul "Live and Let Die", mai apare in serialul "The Odine Line", in 1973, si tot in acelas an apare in seria " Frankestern: The True Story". Jane apare in mai multe filme de televiziune, precum in drama romantica din 1980 "Somewhere in Time" alaturi de Christopher Reeve, in 1981 in mini seria "East of Eden",rol ce ii aduce un Glob de Aur in 1982, in 1988 cu rolul din "Onassis The Richest man in the World", castiga un Emmy, si tot in 1988 apare in "War and Remembrance", interpretand-o pe Natalie Henty, rol ce ii aduce o nominalizare la premiile Emmy, iar dupa mai multe apariti in filme de televiziune face rolul ei cel mai important din cariera din anul 1993 pana in 2001, in serialul de succes "Dr.Quinn", unde interpreteaza o femeie eroina alaturi de actorul Joe Lando, rol ce ii aduce nominalizari la Premiile Emmy si Golden Globes, iar 1996 castiga Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un serial de televiziune cu rolul din Dr.Quinn.



In 1999 precum si 2001 continua aventuriile ca Dr.Qiunn in cele doua filme ale serialului. In 2004 are o aparitie in serialul "Law & Order: Special Victims unit" precum si in 2005 in serialul "Smallville", si tot in 2005 apare in filmul pe mariile ecrane "Wedding Crashers", Jane urmeaza o serie de roluri in filme cat si seriale de televiziune. Jane a fost casatorita din 1971 pana in 1973 cu Michael Attenboroungh, din 1977 pana in 1978 cu Geoffrey, din 1981 pana in 1992 cu David Flynn cu care are doi copii, iar in prezent este casatorita cu James Keach cu care in 1995 au devenit parintii a doi gemeni.

Cunoscută publicului român din serialul american "Dr. Quinn", Jane Seymour a sosit si in pentru a filma în Bucureşti. Deţinătoare a doua Globuri de Aur si un premiu Emmy, Jane joacă în comedia romantică "Love by Design", în regia lui Michael Damian, pe care românii îl ştiu din serialul "Tânăr şi neliniştit". Filmul, care mai include şi alte nume sonore din cinematografia internaţională, va fi lansat pe plan mondial în 2014.Filmările se derulează în Sighişoara, Bucureşti şi New York.

Filmografie

1969 Oh! What a Lovely War
1970 The Only Way Lillian Stein
1972 The Best Pair of Legs in the Business
Kim Thorn
1972 Young Winston
Pamela Plowden
1973 Live and Let Die
Solitaire
1973 Frankenstein : The True Story
Agatha / Prima
1976 The Story of David Bathsheba Television Movie
1977 The Four Feathers
Ethne Eustace
1977 Benny and Barney : Las Vegas Undercover Movie Television Margie Parks
1977 Seventh Avenue Eva Meyers Television Movie
1977 Sinbad and the Eye of the Tiger
Princess Farah
1977 Killer on Board Jan
1978 The Awakening Land
Genny Luckett 3 episodes
1978 Love's Dark Ride movie Diana Television
1979 Dallas Cowboys Cheerleaders
Laura Cole Television Movie
1980 Somewhere in Time
Elise McKenna nominated , Saturn Award for Best Actress

1980 Oh! Heavenly Dog
Jackie
1982 The Scarlet Pimpernel
Marguerite St . Just Television Movie
Then in 1983 Phantom Maria Gianelli / Elena Korvin Television Movie
1983 Jamaica Inn
Mary Yellan Television Movie
The Haunting Passion 1983 movie Julia Evans Television
1984 Lassiter
Sara Wells
1984 Dark Mirror Leigh Cullen / Tracy Cullen Television Movie
1984 The Sun Also Rises Brett Ashley Television Movie
1985 Obsessed with a Married Woman Diane Putnam Television Movie
1985 Head Office
1987 El Tunel
1988 Keys to Freedom Gillian Television Movie
1988 The Woman He Loved
Television Wallis Simpson movie
Nominated , Golden Globe Award for Best Actress - Television miniseries or movie

1988 Onassis : The Richest Man in the World Maria Callas
Television movie
Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a miniseries or a Movie

1988 Jack the Ripper
Emma Prentiss
1989 La Revolution française
Marie Antoinette
Angel of Death 1990 Television movie Laura Hendricks
Matters of the Heart 1990 Norman Hadley Television Movie
1991 Television movie Passion Amanda Brooks
1991 Memories of Midnight Catherine Alexander Television Movie
1992 Are You Lonesome Tonight ? Adrienne Welles Television Movie
Television movie 1992 Sunstroke Teresa Winters
1993 Praying Mantis Linda Crandell Television Movie
Fräulein Heidi Rottenmeier Television movie 1993
1994 Count on Me Unknown
1994 A Passion for Justice : The Hazel Brannon Smith Hazel Brannon Smith Story Television movie
1997 California Dr. Michaela ' Mike ' Quinn
1997 The Absolute Truth Television movie Alison Reed
1998 Quest for Camelot
Lady Juliana Voice
1998 The New Swiss Family Robinson
1998 A Marriage of Convenience Chris Whitney Winslow Television movie
1999 A Memory in My Heart Rebecca Vega Television Movie
1999 Dr. Quinn , Medicine Woman
2000 Murder in the Mirror Dr. Mary Kost Richland Television Movie
2000 Enslavement : The True Story of Fanny Kemble

Filme de televiziune

2000 Yesterday 's Children Jenny Cole / Mary Sutton Television Movie
Television movie 2001 Blackout Kathy Robbins
2001 Dr. Quinn , Medicine Woman : The Heart Within
Dr. Michaela ' Mike ' Quinn Television Movie
2002 Touching Wild Horses Fiona Kelsey
2002 Heart of a Stranger movie Jill Maddox Television
2005 Wedding Crashers
Kathleen Cleary
2006 The Beach Party at the Threshold of Hell
President Lauren Coffey
2006 Blind Dating
Dr. Evans
2007 After Sex
2007 Agatha Christie's Marple
Rachel Argyle Television Movie
2008 Dear Prudence
Prudence Macintyre Television Movie
2009 The Assistants Sandy Goldman
2009 Wake Mrs. Reitman
2009 The Velveteen Rabbit
2009 Freeloaders
2011 Perfectly Prudence Prudence Macintyre
2011 Love , Wedding, Marriage
2013 Austenland_ ( film)
Mrs. Wattlesbrook
2013 Lovestruck : The Musical
Television movie Harper
2013 An American Girl: Saige Paints the Sky



Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații