• Actor
Locul naşterii:
Texas
Data naşterii:
17/04/1972
Info:
Wikipedia
Biografie

Actriţa s-a născut în Texas şi este fiica unei profesoare de engleză, Patricia Ann, şi a unui chimist, William Jack Garner; mai are două surori Melissa Garner Wiley şi Susannah Garner. Când a avut patru ani tatăl ei a primit o slujbă la Union Carbide, în Charleston, Virginia de Vest, şi au fost nevoiţi să se mute. În 1990 Jennifer Garner a absolvit Liceul George Washington din Charleston, unde cânta la saxofon. A mai studiat nouă ani de balet înainte de a se înscrie la Universitatea Denison pentru a studia ingineria chimică. Când a realizat că îi place mai mult actoria decât ştiinţa şi-a schimbat obiectul de studiu. A absolvit Universitatea Denison în 1994 şi şi-a continuat studiile în actorie la Universitatea Yale. In 1995 şi-a vizitat o prietena la New York şi s-a hotărât să-şi încerce şansele în teatru.

In New York Jennifer Garner câştiga 150$ pe sǎptǎmânǎ jucând ca dublurǎ într-un film. Apoi a fost aleasǎ sǎ joace în primul ei rol din televiziune în filmul “Zoya”, bazat pe romanul lui Danielle Steele. A jucat apoi în serialele "Significant others" şi "Time of your life", precum şi în douǎ filme produse de Hallmark Hall of Frame, printre care şi "Rose hill", bazat pe cartea "For the roses" scrisǎ de Julie Garwood. În 1996 a apǎrut într-un episod din "Law and order", unde a jucat rolul unei studente care a avut o aventurǎ cu detectivul Rey Curtis. Ulterior s-a mutat la Los Angeles, California, unde a lucrat la un restaurant înainte de a juca în serialul "Felicity", în care a avut rolul lui Hannah Bibb. Pe platourile de filmare şi-a întâlnit viitorul soţ, Scott Foley. În anul 2000 Jennifer Garner a apǎrut în comedia "Băi, care mi-a şutit maşina?", jucând rolul prietenei lui Ashton Kutcher. În anul 2001 a apǎrut ca infirmierǎ în filmul "Pearl Harbour", jucând alǎturi de Ben Affleck şi Kate Beckinsale.

Mai târziu în 2001, J. J. Abrams, care a produs "Felicity", a anunţat-o pe Jennifer Garner despre noul serial la care lucra la ABC. Garner s-a prezentat la audiţii şi a fost aleasǎ sǎ joace rolul lui Sydney Bristow în serialul "Alias". Serialul a devenit un adevǎrat succes, iar Jennifer Garner a câştigat Premiul de "Cea mai Bunǎ Actriţǎ într-un Serial" în ianuarie 2002 la Globul de Aur. "Alias" a început doar cu câteva luni înainte, iar Jennifer a câştigat premiul doar cu jumǎtate de sezon difuzat. Serialul s-a bucurat de succes şi s-a terminat în mai 2006 cu cel de-al cincilea sezon. Salariul lui Jennifer Garner pentru "Alias" a început de la 45.000$ pe episod şi de atunci s-a ridicat pânǎ la 150.000$ pe episod. Pe durata serialului actriţa a primit patru nominalizǎri consecutive la Globul de Aur. A mai primit şi patru nominalizări consecutive la premiile Emmy. Garner a primit un premiu din partea Breslei Actorilor în anul 2005. În martie 2005, Jennifer a regizat "In dreams", un episod din "Alias" difuzat în mai. Jennifer Garner a primit credit de producǎtor/regizor în cel de-al cincilea şi ultimul sezon.

Dupǎ succesul avut în "Alias", Jennifer Garner s-a întors la cariera în domeniul filmelor, cu un mic rol în filmul lui Steven Spielberg "Catch me if you can", dar jucând şi ca Elektra Natchios în filmul "Daredevil" cu Ben Affleck. Apoi a primit rolul ca Elektra în filmul din 2005 intitulat de asemenea "Elektra". Jennifer Garner şi-a arǎtat şi latura amuzantǎ, jucând în filmul "Azi 13, mâine 30 de ani", care a fost un mare succes, stabilind-o ca fiind o mare actriţǎ. Jennifer Garner este cunoscutǎ ca realizându-şi propriile cascadorii, iar în ianuarie 2005 nu a putut sǎ-şi facǎ datoria referitoare la publicitatea filmului "Elektra", din cauza a ceea ce pǎrea la început sǎ fie o infecţie viralǎ, care s-a dovedit a fi efectele unei distrugeri nervoase, cauzate de realizarea unei cascadorii în "Alias".

Garner a intrat în topul celor mai bine plǎtiţi actori de la Hollywood, plasându-se pe locul cinci, câştigând aproximativ 14 milioane de dolari în anul 2004-2005. La ceremonia Academy Awards 2006, Jennifer Garner s-a împiedicat de propria rochie (creatǎ de Michael Kors), în timp ce se îndrepta sǎ-şi ia premiul. Nu a cǎzut, numai şi-a pierdut echilibrul, iar apoi a zis în glumǎ "Îmi fac singurǎ propriile cascadorii". Viitorul ei film a fost comedia romanticǎ "Catch and Release". Actriţa a format o companie de producţie numitǎ Vandalia Films, care a produs primul film în anul 2007. Jennifer Garner va produce viitoarele filme ale companiei: "Sabbatical" şi "Be with You". Jennifer Garner îşi ia primul rol ca parte dintr-un ansamblu în "The Kingdom" cu Jamie Foxx şi Jason Bateman.

Pe 19 octombrie 2000 s-a cǎsǎtorit cu actorul Scott Foley, cu care a jucat în "Felicity". Cei doi erau oficial divorţaţi în luna martie a anului 2004. Apoi a avut o relaţie cu actorul din "Alias", Michael Vartan, pânǎ în mijlocul anului 2004, când începe o relaţie actorul din Daredevil, Ben Affleck. În 29 iunie 2004 Jennifer Garner şi Ben Affleck s-au cǎsǎtorit într-o ceremonie secretǎ la staţiunea Parrot Cay.

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații