• Actor
Locul naşterii:
Lynwood, California
Data naşterii:
01/01/1970
Biografie

Kevin Costner s-a născut pe 18 ianuarie 1955, în Lynnwood, California. Este cel mai tânăr dintre cei trei copii ai lui Sharon Rae Costner şi William Costner. A studiat marketing la Universitatea de stat din California in Fullerton, iar apoi a devenit interesat de teatru. A absolvit în anul 1978. S-a angajat în domeniul marketingului unde a lucrat doar 30 zile, hotărându-se apoi să lucreze în actorie.

Kevin Costner a debutat în pelicula Sizzle Beach, USA, care a fost lansată în 1986, deşi se zice că a fost filmată în perioada 1978-1979. A urmat un rol cameo in Night Shift, apoi a avut apariţii în spoturi publicitare şi în filmul Testament. În 1985, directorul şi bunul său prieten Lawrence Kasdan îi oferă un rol în Silverado. Acela a fost rolul care l-a făcut vizibil în industria cinematografică. Imediat după Silverado au venit peliculele Fandango şi American Flyers.

În 1987, Kevin Costner joacă rolul agentului federal Eliot Ness in The Untouchables. De asemenea, este distribuit în rolul principal din No Way Out. Numele lui începe să fie plasat printre actorii de primă mână ai Hollywood-ului. În 1990, Kevin Costner preia regia filmului Dances with the Wolves, în care şi interpretează personajul principal. Filmul a fost nominalizat la Oscar la 12 categorii, dintre care a câştigat 7 trofee, cele mai importante fiind Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor.

Tot în 1990 joacă şi în Revenge alături de Anthony Quinn şi Madeleine Stowe. Au urmat Robin Hood: Prince of Thieves, JFK în regia lui Oliver Stone, The Bodyguard alături de Whitney Houston şi A Perfect World în regia lui Clint Eastwood.

Decizia de a juca în Wyatt Earp, regizat de Kasdan nu se dovedeşte a fi cea mai inspirată, întrucât pelicula a fost aspru criticată de specialişti. Au urmat încă două dezamăgiri, SF-ul Waterworld şi The Postman, ambele fără succes la box office şi puse la zid de critici. The Postman a fost atât de dezastruos, încât a fost "distins" cu cinci Zmeure de Aur.

În 2000 joacă în Thirteen Days, apoi regizează western-ul Open Range, pentru care primeşte aprecieri pozitive din partea criticilor. Joacă în The Upside of Anger, pentru care este nominalizat de cître Broadcast Film Critics Association şi câştigă premiul oferit de San Francisco Film Critics Circle.

Au urmat apariţii în The Guardian alături de Ashton Kutcher, Mr. Brooks, Swing Vote şi The Company Men. Kevin Costner şi-a anunţat prezenţa în Man of Steel (2013), alături de Russell Crowe şi Diane Lane.
În paralel cu activitatea cinematografică, Costner este extrem de activ în muzică. Este solistul trupei  rock Kevin Costner & Modern West, cu care a făcut un turneu mondial şi a lansat un album intitulat Untold Truths.

Filmografie:

2014 McFarland

2014 Draft Day

2014 3 Days to Kill

2014 3 Days to Kill

2014 Black and White

2014 Jack Ryan: Shadow Recruit - Jack Ryan: Agentul din umbră

2013 Man of Steel - Man of Steel: Eroul



2012 America's Feud: Hatfields & McCoys  

2012 Hatfields & McCoys (Serial TV)

2011 Field of Dreams 2: Lockout

2010 Petty Blue (TV)

2009 The New Daughter



2008 NASCAR: The Ride of Their Lives

2008 Swing Vote - Votul decisiv

2008 The Explorers Guild (Serial TV) ...

2007 Mr. Brooks - Dl. Brooks

2006 Ever Again

2006 The Guardian - In slujba vietii


2006 On Native Soil

2005 Rumor Has It... - Secrete de Familie

2005 The Upside of Anger - Culmea furiei

2005 Bruce Willis

2004 America's Open Range  



2004 The Untouchables: The Script, the Cast    

2003 Sunday Morning Shootout (Serial TV)  

2003 Open Range - Lupta in camp deschis

2003 Frat Boys  

2003 Hollywood Pinstripes  

2003 Dances with Wolves: The Creation of an Epic  



2002 Dragonfly - Misterul Libelulei

2001 Roots of the Cuban Missile Crisis

2001 Road to Graceland

2001 3000 Miles to Graceland - 3000 Mile pana la Graceland



2001 100 Greatest Number One Singles

2000 Thirteen Days - Razboiul celor 13 zile

2000 When It Was a Game 3

2000 Fabulous Fenway: America's Legendary Ballpark

2000 Whitney Houston: The Greatest Hits

1999 Play It to the Bone - O bataie pe cinste

1999 For Love of the Game - Ultimul joc

1999 Message in a Bottle - Mesaj de departe

1999 AFI's 100 Years... 100 Stars

1998 Spirit: A Journey in Dance, Drums & Song

1997 The Postman - Postasul



1996 Tin Cup - Campionul

1995 Waterworld - Waterworld - Lumea apelor

1995 The American Film Institute Salute to Steven Spielberg

1994 The War - Razboiul

1994 Wyatt Earp - Wyatt Earp - Justitiarul Vestului Salbatic

1993 A Perfect World - O lume perfecta

1993 John Barry: Moviola

1992 The Bodyguard - Bodyguard



1992 The 64th Annual Academy Awards

1992 Amazing Stories: Book One

1992 Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy

1991 JFK

1991 Robin Hood: Prince of Thieves - Robin Hood, printul hotilor



1990 Dances with Wolves - Dansând cu lupii

1990 The Earth Day Special

1990 Revenge - Razbunarea

1989 Field of Dreams - Terenul de baseball

1989 The Making of 'Dances with Wolves'

1988 Bull Durham

1988 The 60th Annual Academy Awards

1987 No Way Out - Fara scapare



1987 The Untouchables - Incoruptibilii

1986 Sizzle Beach, U.S.A.

1986 Shadows Run Black

1985 Amazing Stories (Serial TV)

1985 American Flyers - Cursa

1985 Silverado

1985 Fandango

1984 The Gunrunner - Traficantul de arme



1983 Testament

1983 The Big Chill

1983 Table for Five

1983 Stacy's Knights

1982 Frances  

1982 Night Shift - Afacere de noapte  

1982 Chasing Dreams - In Cautarea Viselor

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații