• Actor
Locul naşterii:
Los Angeles
Data naşterii:
01/01/1970
Biografie

Kristen şi-a început cariera la vârsta de 9 ani, când un agent a văzut-o jucând într-o scenetă de Crăciun la colegiul unde învăţa. Tatăl ei, John Stewart, este regizor şi producător de televiziune (a lucrat pentru Fox), iar mama ei, Jules Mann-Stewart, este secretară de platou în Maroochydore, Queensland, Australia. Are un frate mai mare, Cameron Stewart.

A mers la şcoala până în clasa a 7-a, iar apoi şi-a continuat studiile acasă. Primul ei rol a fost foarte scurt într-o producţie Disney: ”Al treisprezecelea an”. Ea ulterior a apărut în filmul ”The Safety of Objects”,unde a jucat rolul unei fete băieţoase.Primul ei rol important a fost în filmul ”Panic Room” unde a jucat rolul unei fete diabetice a cărei mama era divorţată. Dup” sucesul din ”Panic Room”,a primit un rol în filmul ”Cold Creek Manor” unde a jucat rolul fiicei lui Dennis Quaid şi Sharon Stone, filmul nu a fost tocmai un succes.

Pe 16 noiembrie 2007, Summit Entertainment a anunţat că Kristen urma să interpreteze rolul Isabelei Swan în filmul bazat pe best-sellerul omonim scris de Stephenie Meyer. Kristen filma pentru ”Adventureland” când regizoarea Catherine Hardwicke a vizitat studioul şi a fost ”captivată” de felul în care juca. Kristen joacă împreună cu Robert Pattison, ce-l interpretează pe Edward Cullen, un vampir ce se îndrăgosteşte de Bella. Filmările au început în februarie 2008 şi s-au terminat în mai 2008. în martie 2009 au început filmările la a doua parte a filmului ”Amurg” (Twilight), intitulat Luna Noua ce s-au terminat în data de 29 mai, acelaşi an. De asemenea un film de succes a fost ”The Messengers” din 2007 unde a jucat rolul Jessicăi, încercând să-i facă pe părinţii ei să înţeleagă că ceva se petrece în casă.

 

Filmografie:

The Thirteenth Year - 1999

The Safety of Objects - 2001

Panic Room - 2002

Cold Creek Manor - 2003

Speak - 2004

Catch That Kid - 2004

Undertow - 2004

Fierce People - 2005

Zathura: A Space Adventure - 2005

In the Land of Women - 2007

The Messengers - 2007

The Cake Eaters - 2007

Into the Wild - 2007

Cutlass - 2007

The Yellow Handkerchief - 2008

What Just Happened - 2008

Jumper - 2008

Twilight - 2008

Adventureland - 2009

The Twilight Saga: New Moon - 2009

The Runaways - 2010

The Twilight Saga: Eclipse - 2010

Welcome to the Rileys - 2010

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 - 2011

Snow White and the Huntsman - 2012

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 - 2012

On the Road - 2012

K-11 - 2012

 

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații