• Actor
Locul naşterii:
Redruth, Marea Britanie
Data naşterii:
24/05/1960
Biografie

Kristin Scott Thomas şi-a câştigat faima internaţională în anii '90, cu rolurile sale din Bitter Moon, Four Weddings and A Funeral, pentru care a câştigat un BAFTA pentru Cea mai buna actriţă într-un rol secundar, înainte de a fi nominalizată pentru Globul de Aur şi Oscar pentru Cea mai buna actriţă pentru filmul The English Patient. Cariera sa urmează un curs ascendent, cu filme diverse, cum ar fi Gosford Park, Mission: Impossible, The Horse Whisperer, Keeping Mum, Nowhere Boy, Easy Virtue şi Tell No One.

Kristin Scott Thomas a fost nominalizată din nou la BAFTA şi la Globul de Aur pentru Cea mai bună actriţă pentru interpretarea ei remarcabilă în I’ve Loved You So Long. În 2009 câştigă premiul Evening Standard British Film pentru Cea mai bună actriţă pentru rolul din Leaving şi este numinalizată la Cesar la aceeaşi categorie. Mai recent, am văzut-o în filme ca Sarah’s Key, Salmon Fishing in the Yemen, Bel Ami cu Robert Pattinson şi The Woman in the Fifth de Pawel Pawlikowski, adaptare a romanului lui Douglas Kennedy.

Se dedică şi teatrului şi o joacă pe Arkadina în “Pescăruşul”, de A.P. Cehov, pentru care a câştigat premiul Laurence Olivier pentru cea mai bună actriţă în 2007. Revine pe scenă într-o nouă producţie a London’s West End, fiind Emma din “Betrayal”, de Harold Pinter, în regia lui Ian Rickson, iar recent am putut-o vedea în “Old Times”, o altă piesă de Harold Pinter.

În 2014, probabil că o vom vedea şi noi pe Kristin Scott Thomas în filmul regizat de partenerul ei din The English Patient, Ralph Fiennes, The Invisible Woman 2013.

 

Filmografie:

Suite Francaise (2014)

The Galapagos Affair (2014)

Vatican, le Christ habite chez les Borgia / (2014) - Cedric Tornay

Avant l'hiver / (2013) - Lucie

Only God Forgives / Numai Dumnezeu iartă (2013) - Crystal

The Invisible Woman (2013) - Frances Ternan

Bel Ami (2012) - Madame Walter

Cherchez Hortense / Căutând-o pe Hortense (2012) - Iva

Dans la maison / În casă (2012) - Jeanne Germain

Seconds of Pleasure / (2012)

La femme du Vème / Femeia din arondismentul 5 (2011)

Où va la nuit (2011)

Salmon Fishing in the Yemen / La pescuit în deşert (2011) - Bridget Maxwell

Crime d'amour / Love Crime (2010) - Christine

Elle s'appelait Sarah / O chema Sarah (2010) - Julia Armond

Untitled Lola Doillon Project (2010) - Anna

Confessions of a Shopaholic / Mă dau în vânt după cumpărături (2009) - Alette Naylor

Nowhere Boy / John Lennon: Începutul unei legende (2009) - Mimi Smith

Partir / Ruptura (2009) - Suzanne

Easy Virtue / Secrete din trecut (2008) - Mrs. Whittaker

Il y a longtemps que je t'aime / Te iubesc de mult (2008) - Juliette

Largo Winch (2008) - Ann Ferguson

Seuls two / Singuri (2008)

The Other Boleyn Girl / Cealaltă moştenitoare Boleyn (2008) - Lady Elizabeth

The Golden Compass / Busola de aur (2007) - Stelmaria (voce)

The Walker / Escorta (2007) - Lynn Lockner

La Doublure / Dublura (2006) - Christine Levasseur

Ne le dis à personne / Să nu spui nimănui (2006) - Helene Perkins

Chromophobia / Cromofobia (2005) - Iona Aylesbury

Keeping Mum / O dădacă plină de surprize (2005) - Gloria Goodfellow

Man to Man / Oameni şi oameni (2005) - Elena Van Den Ende

Arsene Lupin / Arsene Lupin, viaţă de hoţ (2004) - Josephine

Petites coupures / Mici frânturi (2003) - Beatrice

Gosford Park (2001) - Lady Sylvia McCordle

Life as a House / Viaţa ca o casă (2001) - Robin

Play (2001) - First Woman

Up at the Villa / Vila din Florenţa (2000) - Mary Panton

Random Hearts / Ironia sorţii (1999) - Kay Chandler

The Horse Whisperer / Îmblânzitorul de cai (1998) - Annie MacLean

The Revengers' Comedies / Dulce răzbunare (1998) - Imogen Staxton-Billing

Amour et confusions (1997) - Sarah

Gulliver's Travels / Călătoriile lui Gulliver (1996)

Microcosmos: Le peuple de l'herbe / Microcosmos (1996) - Povestitorul (versiunea in limba engleză)

Mission: Impossible / Misiune: Imposibilă (1996) - Sarah Davies

Souvenir (1996) - Ann

The English Patient / Pacientul englez (1996) - Katharine Clifton

Angels and Insects / Îngeri şi insecte (1995) - Matty Crompton

En mai, fais ce qu'il te plait / O zi de mai (1995) - Martine

Le Confessionnal / Confesionalul (1995) - Asistenta lui Hitchcock

Les Milles (1995) - Mary-Jane Cooper

Plaisir d'offrir (1995)

Richard III (1995) - Lady Anne

The Pompatus of Love (1995) - Caroline

Four Weddings And A Funeral / Patru nunţi şi o înmormântare (1994) - Fiona

Un été inoubliable / O vară de neuitat (1994) - Theresa Dumitriu

Absolutely Fabulous / Absolut fabulos (1992) - Plum Berkeley (1 episod, 2003)

Bitter Moon / Luna amară (1992) - Fiona

Weep No More, My Lady / Mary Higgins Clarks: Nu mai plânge doamna mea (1992) - Elisabeth

Aux yeux du monde (1991) - L'Institutrice

Valentino! I Love You (1991)

Framed (1990) - Kate

Le bal du gouverneur / Balul guvernatorului (1990) - Marie Forestier

Mio caro dottor Gräsler (1990) - Sabine

The Endless Game (1990) - Caroline

The Secret Life of Ian Fleming / Tatăl spionului: Viaţa secretă a lui Ian Fleming (1990) - Leda St Gabriel

Bille en tête (1989) - Clara

Djamal et Juliette (1989)

Force majeure (1989) - Katia

A Handful of Dust (1988) - Brenda Last

La Meridienne / Meridionala (1988) - Marie

The Tenth Man / Al zecelea om (1988) - Therese Mangeot

Agent trouble / Agentul din umbră (1987) - Julie

La tricheuse (1987) - Nathalie

Sentimental Journey (1987)

Under the Cherry Moon (1986) - Mary Sharon

Charly (1985)

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații