• Actor
Locul naşterii:
Los Angeles, California
Biografie

DiCaprio este fiul unui autor american de drame, Leonardo o origine germano-italiană, mama lui fiind de naţionalitate germană. Se spune că numele a fost sub influenţa picturilor lui Leonardo da Vinci, pe care le văzuse mama lui gravidă în Italia.
Părinţii lui se despart când Leonardo are vârsta de 8 ani. DiCaprio trăieşte în cartierul Echo Park din Los Angeles, el îşi vizitează bunica, ceea ce explică cunoştinţele sale de limbă germană. La vârsta de cinci ani apare pentru prima oară pe ecranul de televiziune american, un manager îi propune să-şi schimbe numele care avea un clang exotic, lucru neacceptat de familia lui. Deşi a primit sute de milioane de dolari din teatru, s-a dovedit că nu a terminat liceul.
Cariera de actor o începe în anul 1990, când joacă rolul lui Garry Buckman o versiune televizată a filmului ”Parenthood”. În acelaşi an joacă în filmul ”Santa Barbara” rolul tânărului Mason Capwell. Între anii 1991-1992 joacă rolul vagabondului Luke Brower în filmul comic ”Casa noastră gălăgioasă”. După o serie numeroase de filme în care a jucat, va primi roluri în filme mai renumite ca: ”Celebrity”, regizat de Woody Allens, sau primeşte roluri ca ”Arthur Rimbaud” sau ”Paul Verlaine” (poeţi francezi). Este desemnat pentru premiul Oscar pentru rolul care prezenta tânărul handicapat Arnie Grape în filmul ”Gilbert Grape”. Azi DiCaprio face parte din elita artiştilor americani, din Hollywood. Pentru rolul jucat în filmul ”Catch Me If You Can”, primeşte un onorariu de 20 milioane de dolari, iar pentru rolul din filmul ”Titanic” a primit numai 2,5 milioane.
În 1995, joacă rolul unui scriitor homosexual în filmul "Total Eclipse", iar în 1996, rolul principal în "Romeo&Juliet." Imediat după "Titanic", acceptă un dublu rol în filmul "The Man in the Iron Mask" în 1998.
DiCaprio începe secolul 21 cu filmul "The beach" regizat de Danny Boyle. Iar în 2002 începe prima colaborare cu Martin Scorsesse, în "Gangs of New York" în care joacă alături de Daniel Day-Lewis. Filmul obţine 10 nominalizări la Oscar, însă niciun premiu.
După 2 ani de pauză, DiCaprio revine în forţă cu o nouă colaborare cu Martin Scorsesse. Este vorba despre "The Aviator". Actorul este nominalizat la Oscar şi câştigă Globul de Aur pentru cel mai bun actor.
În 2006, are loc o premieră a Globurilor de Aur: Leonardo DiCaprio este nominalizat de 2 ori în aceeaşi categorie, pentru filmele "The Departed" şi "Blood Diamond". Pentru cel din urmă, este şi nominalizat la Oscar.
"Revolutionary Road" reprezintă încă un film alături de partenera sa din "Titanic", Kate Winslet. Pentru rolul din film, actorul este încă odată nominalizat la Globul de Aur în 2008.
După alţi 2 ani de pauză, în 2010, DiCaprio colaborează încă odata cu regizorul Martin Scorsesse în filmul "Shutter Island". În vara aceluiaşi an, joacă în blockbuster-ul "Inception". Se zvoneşte că 2010 este anului lui Leonardo DiCaprio, acesta având mari şanse să fie nominalizat, sau chiar să ia în sfârşit premiul Oscar, pentru unul din cele două filme.

Filmografie:

1991 Critters 3

1992 Poison Ivy

1993 Viaţa lui Toby

1993 What’s Eating Gilbert Grape



1995 Don's Plum

1995 The Quick and the Dead

1995 The Basketball Diaries

1995 Total Eclipse

1996 William Shakespeare’s Romeo & Juliet



1996 Marvin’s Room

1997 Titanic



1998 The Man in the Iron Mask

1998 Celebrity

2000 The Beach

2002 Gangs of New York



2002 Catch Me If You Can

2004 The Aviator



2006 The Departed

2006 Blood Diamond

2007 The 11th Hour, film documentar

2008 Body of Lies

2008 Revolutionary Road

2010 Shutter Island

2010 Inception



2011 J.Edgar

2012 Django Unchained

2013 Marele Gatsby



2013 The Wolf of Wall Street



 

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații