Lindsay Lohan
  • Actor
Locul naşterii:
New York, SUA
Data naşterii:
02/07/1986
Info:
Wikipedia Pagina personala
Biografie

Lindsay Dee Lohan, pe numele de scenă Lindsay Morgan Lohan, s-a născut acum 20 de ani, pe 2 iulie. Mama ei lucra la un post de radio, iar tatăl ei a făcut milioane de dolari din afacerea cu paste italiene a familiei. Mai târziu, s-a reorientat spre Hollywood, finanţând atât proiecte independente cât şi producţii ale marilor studiouri. Lindsay însăşi a intrat în acest business la numai trei ani, ca model al agenţiei Ford, reuşind să apară în mai mult de 60 de reclame pentru televiziune.

La 10 ani, primeşte un rol dublu în comedia "Capcană pentru părinţi", unde interpretează două gemene care pun la cale împăcarea părinţilor, primind cele mai entuziaste cronici. Succesul îi aduce un contract de trei filme cu Disney, dar, mai întâi, roşcata se întoarce la televiziune pentru a apărea în "Life-Size" alături de Tyra Banks sau în episodul-pilot al sitcomului "Bette".

În 2001, Lindsay se îndreaptă şi spre muzică, fiind luată sub aripa protectoare a lui Emilio Estefan Jr., care îi promite cinci albume şi o promovare intensă. Într-un final, va semna cu Casablanca/Universal Records, unde va scoate două albume - cel de debut este intitulat "Speak".

Marea lovitură ca actriţă o dă alături de Jamie Lee Curtis în "Freaky Friday", comedia înregistrând încasări uriaşe (mai mult de 160 milioane de dolari). Lohan devine, cu acest prilej, cea mai tânără prezentatoare a galei MTV Movie Award, dar şi prima prezentatoare care primeşte un premiu. Artista cu ochi verzi decide să se mute la Los Angeles, California, devenind în scurt timp, alături de Paris şi Nicky Hilton, Nicole Richie sau Tara Reid, una dintre cele mai faimoase "party girl". Renumele de devoratoare de bărbaţi a venit firesc după ce s-a certat cu Hilary Duff pentru Aaron Carter, cuplându-se mai apoi cu Wilder Valderrama, Brody Jenner, Jared Leto, Nick Cannon sau Ryan Adams. Iar după certurile cu modelul Alina Puşcău pentru iubitul celei din urmă, regizorul Brett Ratner, să sperăm că Lindsay s-a ales cu ceva: de pildă, a aflat că există România.

A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații