Lorenzo Lamas
  • Actor
Locul naşterii:
Santa Monica, California, SUA
Info:
Wikipedia Pagina personala
Biografie

Lorenzo y de Santos Lamas s-a lansat în cariera cinematografică o dată cu rolul playboy-ului Lance Curnson din serialul "Falcon Crest" (1981) - fiind singurul actor care a apărut în toate cele 227 episoade ale producţiei: "Am crescut în acest serial. Am învăţat cum să lucrez în faţa unei camere de luat vederi şi chiar dacă am făcut o grămadă de greşeli în faţa a milioane de telespectatori, am fost iertat".
Fratele lui Lorenzo, Tony Lamas, este un faimos actor porno. Tatăl acestora, Fernando Lamas, a fost un actor renumit în Argentina (a jucat în western-ul american "One Hundred Rifles" alături de Raquel Welch). Mama, de origine norvegiană, şi-a părăsit familia pe cînd Lorenzo avea doi ani. "Copilăria mea n-a fost dintre cele mai fericite. Am schimbat cinci şcoli în opt ani şi întotdeauna trebuia să-mi fac noi prieteni. Despre familia din partea mamei nu ştiu mai nimic şi nici n-am fost niciodată în Norvegia. Am fost însă în Argentina, pentru un promo la serialul <Renegatul>, şi aici am întîlnit foarte mulţi oameni interesaţi de mine, graţie faimei tatălui meu, desigur".
La 19 ani, a obţinut un mic rol în "Grease". Tot în această perioadă, a început să ia lecţii de combat (în special karate şi taekwondo) cu care făcuse cunoştinţă la 15 ani, la şcoala militară. A dobîndit repede centura neagră la taekwondo, karate şi jiu-jitsu. "Stilul meu de viaţă se bazează pe filozofia orientală, pe care eu o interpretez astfel: în loc de o reacţie pripită, numără pînă la trei şi priveşte în ochii omului pe care simţi nevoia să-l loveşti. Încearcă să-l înţelegi. Oamenii sînt cele mai valoroase creaturi ale acestei lumi".
Lamas nu a lăsat niciodată vreun cascador să-l înlocuiască în scenele periculoase, ceea ce i-a cam afectat sănătatea. În 1999, din cauza durerilor, a anunţat chiar că se va retrage din actorie, pentru a se dedica familiei. "Totul a început acum şase ani, cînd au început să mă doară genunchii. Am deja patru operaţii la activ şi mai multe luni petrecute prin spitale". Mai mult, în timpul unei repetiţii, Renegatul şi-a dislocat genunchiul drept şi şi-a rupt cîteva ligamente. Medicul n-a putut să-l "repare", aşa că i-a înlocuit întreaga articulaţie.
Actorul iubeşte motociclete, dar mai ales îi place să gonească cu ele. Colecţia sa numără cinci Harley-Davidson, printre care o veterană din 1963, şi încă şapte motociclete sport. "Mersul pe motocicletă este cea mai ieftină terapie pentru un bărbat. Pe motocicletă, eşti scufundat în prezent - trecutul şi viitorul nu te mai interesează. Cînd gonesc, găsesc răspunsul la toate întrebările care mă frămîntă şi, în plus, toate grijile dispar. Cînd cursa s-a terminat, mă simt ca un om nou". Motocicleta din "Renegatul" face parte din colecţia personală a lui Lamas, fiind un Harley-Davidson Softail din 1989.
Un alt hobby al actorului este zborul. El are licenţă de pilot, care i-a fost de folos în serialul "Air America", unde era şeful unei companii aviatice.
Prima sa nevastă a fost Victoria Hilbert, de care a divorţat după numai doi ani. Apoi, a cunoscut-o pe Michelle Smith, purtător de cuvînt, iar din mariajul lor de doi ani au rezultat doi copii, Alvaro Joshua şi Shayne. Cauza divorţului a fost o colegă de platou a lui Lamas, actriţa Daphne Ashbrook, care l-ar fi acuzat că este tatăl fiicei sale, Peyon Lee - ceea ce s-a dovedit adevărat. Cîţiva ani mai tîrziu, Lorenzo s-a căsătorit cu Kathleen Kinmont la renumita capelă a lui Elvis din Las Vegas. Ei au lucrat împreună atît în serialul "Renegatul" cît şi în cîteva filme de acţiune: "CIA: Code Name Alexa" şi "CIA II: Target Alexa", "Final Round", "Final Impact", "Night of the Warrior" sau "Snake Eater II". După zece ani, a venit inevitabilul divorţ, iar Lorenzo s-a îndrăgostit de vedeta Playboy Shauna Sand. În ziua căsătoriei, starul a declarat jurnaliştilor prezenţi: "Este ultima nuntă din viaţa mea". Lorenzo şi Shauna au trei fetiţe împreună: Alexandra Lynn, Victoria şi Isabella, dar asta nu i-a împiedicat să se despartă, actorul pretinzînd la tribunal că a fost bătut de nevastă. Înainte chiar să se pronunţe divorţul, actorul era logodit cu o altă actriţă, playmate-ul Barbara Moore, însă şi de aceasta s-a despărţit după ce, la petrecerea "burlăciţelor" din ajunul căsătoriei, a prins-o în braţele unui stripper.
Actorul este dedicat cu trup şi suflet cauzei copiilor handicapaţi. Organizaţia sa, Lorenzo Lamas Ride for Life, se ocupă cu obţinerea de fonduri necesare transplatului de organe, în special pentru copiii din lume a treia.
Despre condiţia sa fizică: "Mă antrenez două ore pe zi, de trei ori pe săptămînă. Mănînc numai hrană bogată în proteine şi fără grăsimi. În timpul liber, încerc să mă odihnesc, pentru că am parte de destulă acţiune la filmări". Într-adevăr, agenda de lucru a actorului e destul de încărcată, numai în 2006, acesta apărînd pe genericul a cinci producţii noi.
 

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații