• Actor
Locul naşterii:
Kassel, Germania
Data naşterii:
12/08/1983
Biografie

Meryem s-a născut în anul 1973, tatăl ei fiind de origine turcă şi mama sa de origine germană. Nu este singurul copil al familei, Meryem având o soră şi doi fraţi mai mari. A studiat actoria la Schauspielstudio Frese în Hamburg. Meryem Uzerli a jucat şi în filme de lung metraj. Cel mai recent film în care apare şi Meryem Sarah Uzerli este "Journey of No Return" unde interpretează rolul unei stewardese.

În România, actriţa este foarte iubită şi a ajuns cunoscută mai ales pentru rolul sultanei Hurrem, din serialul "Suleyman Magnificul- sub domnia iubirii". Şi tot pentru acest rol, Meryem Uzerli a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, la Premiile Emmy ale industriei TV din Turcia.

"Hurrem este un personaj foarte labil. Uneori este sensibilă şi vulnerabilă, alteori agresivă, chiar crudă. Hurrem oferă surprize în permanentţă. Izbucneşte când nu mă aştept, îşi schimbă brusc traiectoria. Incerc să o înţeleg, trăia vremuri dificile, trebuia să lupte pentru supravieţuire şi pentru supremaţie în Palat, îşi pierduse familia în condiţii violente, iar aceste amintiri o hăituiau…", şi-a descris Meryem personajul.

Meryem Sarah Uzerli şi-a găsit jumătatea în Istambul, în persoana lui Can Ates, un om de afaceri, fost sportiv de performaţă cu care actriţa este şi însărcinată. Vestea că urmează să devină mămică a fost dată chiar de Meryem, aflată în Germania, unde urma să se se odihnească şi să se refacă după ce a fost diagnosticată cu oboseală cronică. Se pare că datorită miilor de ore petrecute pe platourile de la "Suleyman Magnificul", actriţa a rămas fără dragostea iubitului său care a căutat alinare în alte părţi.
Însă, fiind o fire luptătoarea, Meryem a decis că trebuie să treacă cu bine peste necazuri. "Am fugit pentru că nu mai rezistam. Trebuia să mă salvez. A trebuit să fug pentru viaţa mea", a povestit actriţa, care nu poate privi imagini din "Suleyman Magnificul" fără să izbucnească în lacrimi. Revenită acasă, la Berlin, Meryem încearcă acum să îşi vindece rănile şi să privească spre viitor cu încredere.

Filme

Inga Lindström - rolul Brittei (2008)

A Case for Two (2010)

Muhtesem Yüzyil/Suleyman Magnificul - rolul lui Hürrem Sultan (2011-prezent)

Citeşte si

http://www.protvmagazin.ro/stiri/cinema/a10200448-hurrem-hulita-si-adorata-deopotriva-de-fanii-serialului-suleyman-magnificul

http://www.protvmagazin.ro/stiri/cinema/a11267841-actrita-meryem-uzerli-insarcinata-in-patru-luni

http://www.protvmagazin.ro/stiri/starflash/a10824035-hurrem-premiu-pentru-cea-mai-buna-actrita-din-turcia

http://www.protvmagazin.ro/stiri/cinema/a10370312-meryem-uzerli-interpreta-sultanei-hurrem-se-marita

http://www.protvmagazin.ro/stiri/cinema/a10352194-hurrem-si-suleyman-iubiti-si-in-viata-reala

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații