• Actor
Locul naşterii:
Londra, Marea Britanie
Data naşterii:
15/12/1981
Info:
Wikipedia
Biografie

Michelle şi-a făcut debutul în teatru cu piesa “His Dark Materials” la Teatrul Naţional din Londra. În 2006 a fost nominalizată la premiile Ian Charleson Award pentru rolul Dinei Dorf în piesa de teatru “Pillars of the Community”. A debutat în televiziune în 2005 cu rolul lui Betty în serialul “Fingersmith”. A jucat în piesa “Burnt by the Sun”, la Teatrul Naţional, rol pentru care a fost nominalizată la premiile Olivier Award, la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar. 

A fost premiată a doua oară cu Premiul Ian Charleson pentru rolul Elizei Doolittle din piesa “Pygmalion” în adaptarea lui Peter Hall. În 2008, cu această piesă de teatru a susţinut un turneu în Marea Britanie. Drept urmare, a fost nominalizată, în acelaşi an, la Premiile Evening Standard Awards, la categoria Best Newcomer. În 2006 a interpretat rolul Susanei Sto Helit în serialul “Hogather”, inspirat din romanul omonim al autorului Terry Pratchett.

În 2008 a jucat rolul lui Kathryn în “The Red Riding Trilogy” şi a fost protagonista unui episod în serialul de televiziune “Waking the Dead”, unde a interpretat personajul Gemmei Morrison, victimă a unui viol.În 2009, a apărut într-un episod special de Crăciun al serialului “Cranford”. În acelaşi an a jucat rolul principal în adaptarea BBC a romanului “The Turn of the Screw”.

Totuşi Dockery s-a făcut cu adevărat cunoscută în 2010, când a primit rolul Lady Mary Crawley în serialul de televiziune “Downton Abbey”. În ianuarie, pentru acest rol, a fost nominalizată la Premiile Southbank, la categoria Best Breakthrough Performance. Între timp a jucat în piesa de teatru “Hamlet”, în rolul Opheliei, alături de John Simm. Al doilea sezon al serialului “Downton Abbey” a fost difuzat în 2011, fiind urmat de un episod special de Crăciun. Al treilea sezon a apărut în 2012. Michelle este şi cântareaţă de jazz. Ea a cântat la a 50-a Aniversare a Clubului de Jazz al lui Ronnie Smith din Londra.

 

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații