• Actor
Data naşterii:
30/09/1964
Biografie

Monica s-a născut în Citta di Castello, Italia, fiind fiica pictoriţei Maria Gustinelli şi a lui Luigi Bellucci, care deţinea o companie de transporturi. La 16 ani, Bellucci a început să cocheteze cu modelingul. Iniţial, urmărea o carieră de avocat, Bellucci practicând modelingul pentru a-şi plăti cheltuielile de şcolarizare la Universitatea din Perugia, dar destinul îi pregătise o carieră fulminantă în cinamografie.

Monica Bellucci vorbeşte italiana, franceza si engleza fluent, dar si spaniola şi şi-a dovedit aceste calităţi chiar în câteva dintre filmele în care a jucat. Cât priveşte viaţa personală a actriţei, Bellucci s-a căsătorit cu fotograful Claudio Carlos Basso în 1990, dar mai târziu a divorţat. A urmat apoi o căsătorie lungă cu actorul francez Vincent Cassel, alături de care a jucat în câteva filme şi au împreună două fete: Deva (născută la 12 septembrie 2004) şi Léonie (născută la 21 mai 2010). În 2004, în timp ce era însărcinată cu Deva, Bellucci a pozat nud pentru varianta italiană a revistei Vanity Fair ca protest faţă de legislaţia restrictivă a italienilor în privinţa tratamentelor de fertilitate, care le sunt interzise femeilor necăsătorite, interzicerea fertilizării "in vitro" a femeilor lesbiene, precum şi a celor care au depăşit vârsta fertilităţii. În aprilie 2010 a pozat din nou semi-nud tot pentru Vanity Fair.

În 2013, Monica Bellucci anunţă că intenţionează să divorţeze de Vicent Cassel după o căsnicie de 14 ani. În urmă cu puţin timp, Vicent declara pentru revista Closer că el şi soţia lui sunt foarte diferiţi, însă tocmai acest lucru face să meargă o relaţie de aproape 18 ani. Acum, se pare că diferenţele sunt prea mari, iar relaţia s-a rupt.

În filmul documentar "Marea Întrebare", vorbind despre filmul Patimile lui Hristos, peliculă în care a avut un rol important, actriţa a declarat: "Sunt o agnostică, deşi respect şi mă interesează toate religiile lumii. Dacă este însă ceva în care să cred, atunci acesta este energia misterioasă care face ca oceanele să spumege, Luna să se mişte şi care uneşte natura şi fiinţele vii".

În 1988, Bellucci s-a mutat la Milano unde a semnat un contract cu agenţia Elite Model Management. În 1989 a devenit un model cunoscut la Paris şi la New York. A pozat printre altele pentru Dolce & Gabbana şi revista Elle. În acelaşi an, Bellucci a început să ia lecţii de actorie. În 2004 se află în lista anuală 100 cele mai frumoase femei din lume a celor de la AskMen. În Italia este considerată sex simbol. Cariera de actriţă de film a lui Bellucci a început în 1990. A jucat câteva roluri minore în La Riffa (1991) şi Dracula în regia lui Francis Ford Coppola (1992). În 1996 a fost nominalizatăla Premiul Cesar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul său Lisa din L'Appartement ceea ce i-a întărit poziţia ca actriţă. A devenit cunoscută şi populară în urma rolurilor din Malena(2000),, Ireversibile, (2002). De atunci a jucat în mai multe file europene şi americane ca Tears of the Sun (2003), The Matrix Reloaded (2003), The Passion of the Christ (2004), The Brothers Grimm (2005), Le Deuxième souffle (2007), Don't Look Back (2009) şi The Sorcerer's Apprentice (2010).

Premii

În 2003, Bellucci a câştigat Nastro d'Argento pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru rolul Alessia din Remember Me, My Love.[

În 2006, a fost în juriul de la Festivalul de Film de la Cannes.

În 2009, a câştigat "World Actress Award" la "Women's World Award".

Filme

Year Film Role Notes
Vita coi figli 1990 Elda
Briganti - Amore e Libertà Costanza
Francesca riffa 1991
Dracula 1992 Dracula's brides one
ostinato Destino Marina / Angela
1994 I Mitici Deborah
1995 Pala di Neve Melina
Il cielo é semper piu blu
Joseph Potiphar's wife
1996 L' Appartement Lisa Nominated - César Award for Best Actress
Sorellina e il principe del sogno Princess
1997 stress
Dobermann Nat
Camille Mauvais genre
Come mi vuoi Nellina
1998 Le plaisir Girl
Monique compromise
Ultimo capodanno dell'umanità Giulia Giovannini
A los que aman Valeria
1999 Comme a poisson hors de l' eau Myrtille
Marguerite Mediterranées
2000 Under Suspicion Chantal Hearst
Franck Laura Spadoni
Malèna Malèna Scordia
2001 Brotherhood of the Wolf Sylvia
2002 Asterix & Obelix : Mission Cleopatra
Alex Irréversible
2003 Remember Me , My Love Alessia Nastro d' Argento Award for Best Actress
Tears of the Sun Lena Fiore Kendricks
The Matrix Reloaded Persephone
Enter the Matrix (video game ) Persephone
The Matrix Revolutions Persephone
2004 The Passion of the Christ Mary Magdalene
Secret Agents Barbara / Lisa
She Hate Me Simona Bonasera
2005 Brothers Grimm Mirror Queen
How Much Do You Love Me? Daniela
2006 Sheitan Beautiful vampire
N ( Io e Napoleone ) Baroness Emilia Speziali
The Stone Council Laura Siprien
2007 Heartango Passionate /
Undecided / Curious /
Aggressive / Mother
Manual d' amore 2 Lucia
Shoot ' Em Up Donna Quintano
Le Deuxième souffle Manouche
2008 Sanguepazzo Luisa Ferida
L' uomo che ama Alba
2009 Do not Look Back Jeanne
The Private Lives of Pippa Lee Gigi Lee
Baaria - La porta del vento Bricklayer 's girlfriend
Omaggio a Roma Tosca
2010 The Whistleblower Laura Levin
The Sorcerer 's Apprentice Veronica
Rose, c'est Paris L' esprit de gala
Viola d' amore 3 2011 Manuals
Guardian of the Harem
That Summer

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații