• Actor
Locul naşterii:
Shoreham, Kent, England, UK
Data naşterii:
28/09/1968
Info:
Wikipedia Pagina personala
Biografie

Naomi s-a născut la Shoreham, Kent, în Anglia, unde a trăit până la opt ani. Părinţii ei, Peter şi Myfawny Watts s-au despărţit când ea avea patru ani şi trei ani mai târziu tatăl său a murit. După moartea tatălui, familia s-a mutat în oraşul Llangefni, pe insula Anglesey în nordul ţării Galilor, unde au trăit cu bunicii lui Naomi, Hugh si Nikki Roberts. Naomi a trăit acolo până la vârsta de 14 ani. Apoi, în timpul unei excursii, mama s-a convins că Australia este « tărâmul oportunităţilor » şi a mutat familia la Sydney în 1982. Bunica sa, Nikki, era australiană, ceea ce a făcut mai uşoară obţinerea documentelor necesare, deoarece Naomi şi familia sa aveau dreptul la cetăţenia australiană. Tatăl său era inginer de sunet la Pink Floyd şi mama este descrisă de Watts ca o hippie «cu tendinţe pasiv-agresive» care obişnuia să ameninţe că o trimite pe ea şi pe fratele ei la casa de copii pentru a-i convinge pe bunici să susţină material familia. La Sydney, Naomi a frecventat câteva şcoli de actorie (şi în timpul primei lecţii la prima şcoală a cunoscut-o pe Nicole Kidman, cu care a luat împreună un taxi pentru a merge acasă. În 1986, s-a oprit cu actoria şi a mers în Japonia să lucreze ca model, dar experienţa nu a fost fructuoasă şi Watts o descrie ca pe una din cele mai proaste perioade din viaţa ei, care a durat aproape patru luni. La întoarcerea în Australia, Watts a lucrat pentru un magazin local, apoi ca asistentă de editor de modă pentru o revistă australiană. S-a întors la actorie când un coleg a invitat-o să joace într-o mică piesă. Acest eveniment i-a reaprins pasiunea pentru actorie, a făcut-o să-şi părăsească jobul şi să se dedice complet carierei de actriţă.

Cariera ei a început la televiziunea australiană, ea apărând în seriale comerciale şi în melodrame ca Home and Away şi Brides of Christ. A apărut într-un rol secundar în filmul independent de success Flirting în 1991, alături de viitoare staruri hollywoodiene Nicole Kidman şi Thandie Newton. Când Watts s-a mutat din Australia în Statele Unite, a debutat cu un rol secundar în 1995 în filmul Tank Girl. La Hollywood, lui Watts i-a fost dificil la început să găsească roluri de calitate, ea a apărut în scurtul serial Sleepwalkers şi în numeroase producţii de serie B, ca Children of the Corn. Cu timpul, Watts a primit roluri secundare mai importante ca în Dangerous Beauty. Totuşi, Watts a câştigat atenţia publicului şi criticilor abia în 2001, când a apărut în mult apreciatul film al lui David Lynch, Mulholland Drive. Filmul, care a avut premiera la Festivalul de la Cannes în 2001, a lansat-o practic pe Watts. Ea a câştigat premiul National Society of Film Critics pentru Cea mai bună actriţă şi premiul National Board of Review pentru Cea mai bună performanţă debutantă a anului. Curând după aceea, calitatea şi importanţa rolurilor lui Watts s-au îmbunătăţit şi ea a urcat pe lista A a actriţelor de la Hollywood. În 2002, a jucat în unul din cele mai mari succese de box office ale anului, remake-ul unui film japonez de groază, The Ring. Anul următor, a jucat în Ned Kelly, cu Heath Ledger, Orlando Bloom şi Geoffrey Rush şi în Le Divorce, de Merchant-Ivory, cu Kate Hudson.

Performanţa din rolul din 21 Grams al lui Alejandro González Iñárritu, cu Sean Penn şi Benicio Del Toro, i-a adus lui Watts prima nominalizare la Oscar ca Cea mai bună actriţă. De atunci, Watts este una din cele mai bine cotate actriţe. A produs şi intepretat filmul independent We Don’t Live Here Anymore. S-a reunit cu Sean Penn şi Don Cheadle în The Assasination of Richard Nixon, apoi cu Jude Law şi Dustin Hoffman în I Heart Huckabees de David O’Russell şi a jucat în The Ring 2. Pe lângă proiecte independente ca Ellie Parker, a apărut în 2005 în remake-ul King Kong. Rolul, care a fost jucat în versiunea originală de Faye Wray, se dovedeşte a fi cel mai mare succes comercial al lui Watts până în prezent. Regizat de Peter Jackson care a făcut şi Stăpânul Inelelor, filmul a fost bine primit şi a avut încasări de mai mult de 400 milioane de dolari. Watts a filmat The Painted Veil cu Edward Norton şi Live Schreiber. Filmul a ieşit pe piaţă în toamna lui 2006. În mai 2006, Watts a fost numită ambasadoare specială la Naţiunile Unite pentru HIV/SIDA. Naomi Watts este bună prietenă cu actorii Nicole Kidman, Mark Ruffalo, Kate Hudson, Carla Gugino şi Benicio Del Toro, fiind una dintre puţinele invitate la nunta lui Nicole Kidman cu Keith Urban. După divorţul lui Nicole Kidman de Tom Cruise, Naomi Watts s-a mutat pentru o vreme împreună cu aceasta, pentru a o susţine moral şi a o ajuta să treacă mai uşor peste momentele grele.

 

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații