• Actor
Locul naşterii:
New York, SUA
Data naşterii:
10/03/1984
Info:
Wikipedia
Biografie

Mama sa, Leslie Cockburn, este o jurnalistă şi producătoare a emisiunii “60 Minutes”, iar tatăl sau, Andrew Cockburn, este un jurnalist irlandez, la fel ca şi unchii săi Alexander şi Patrick, care contribuie la site-ul politic CounterPunch.org. Olivia a urmat cursurile şcolii Georgetown Day School din Washington, iar apoi a fost studentă la Academia Phillips din Andover, Massachusetts, unde a regizat şi a jucat în foarte multe piese de teatru. A absolvit Academia Phillips în 2002. De asemenea, Olivia a studiat şi la prestigioasa The Gaiety School of Acting în Dublin, Irlanda.
După absolvire, Wilde s-a mutat în Los Angeles. În foarte scurt timp a fost distribuită în serialul de scurtă durată “Skin”, pentru ca apoi să primească un mic rol în filmul “The Girl Next Door”. În vara aceluiaşi an a fost unul dintre modelele principale în campania publicitară a companiei “Abercrombie & Fitch”, campanie denumită “Rising Stars”. A devenit cunoscută datorită rolului său din serialul “The O.C.”, unde a interpretat-o pe seducătoarea Alex Kelly în cel de-al doilea sezon. În 2005 s-a clasat pe locul 61 în topul celor mai sexy 100 de femei din lume, alcătuit de revista Maxim. După rolul din “The O.C.” a jucat în câteva filme artistice, printre care “Conversations with Other Women”, “Alpha Dog” şi “Turistas”, pentru ca în 2007 să se alăture distribuţiei serialului “House M.D.”, unde o interpretează pe doctoriţa Remy “Thirteen” Hadley.
Olivia Wilde s-a căsătorit cu fotograful şi producătorul de film, Tao Ruspoli, pe 7 iunie 2003 în micul oraş Washington din Rappahannock County, Virginia. În 2009 a fost aleasă “cea mai sexy femeie din lume” în topul anual realizat de revista Maxim.

Galerie Foto
A jucat În
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații