• Actor
Locul naşterii:
Canterbury, Kent, Anglia
Data naşterii:
13/01/1977
Info:
Wikipedia
Biografie

Orlando împreună cu sora sa Samantha au fost crescuţi de mama lor, Sonia, şi de un tutore, Colin Stone. La vârsta de 13 ani, în timpul unei vacanţe acesta află că nu Harry Bloom era adevăratul său tată biologic ci chiar Colin Stone. Tatăl său, Harry Bloom, a murit când Orlando avea numai patru ani. Harry a scris celebrul volum numit "Episod din Transvaal", a fost închis pentru convingeriile sale politice şi a lucrat alături de Nelson Mandela.

Mama sa, femeie de afaceri şi scriitoare, i-a îndrumat pe Orlando şi sora acestuia spre artă. În timpul şcolii, Orlando joacă mereu în spectacolele clasei, iar în 1983 acesta se mută la Londra pentru a-şi dezvolta cariera. A jucat doi ani la "Teatrul National pentru Tineret" înainte de a obţine o bursă de studii la "Academia de Teatru Americano- Britanică". Devine un cititor înrăit al lui Shakespeare, Mitlon, Cehov şi reuşeşte să scape de dislexie.

Orlando este marcat de modul interpretative a lui Paul Newman şi la 16 ani obţine rolul unui adolescent care se automutilează pentru a atrage atenţia celor din jur în serialul "Casualty" iar mai târziu în serialul obţine un rol în "Midsomer Murders" (1997).

La 20 de ani, cu un an înainte de a juca în "Stăpânul Inelelor", cade de la etajul trei, de pe terasa unui prieten. Îşi rupe spatele şi este la un pas de a-şi petrece viaţa într-un scaun cu rotile. Până în prezent, şi-a mai rupt coastele, ambele picioare, un braţ, încheietura mâinii, un deget de la mână, unul de la picioare iar capul şi l-a spart de 3 ori.

El este vegetarian şi nu consuma deloc produse lactate, mâncărurile preferate fiind pizza, pastele, orezul cu legume şi cartofii copţi. Orlando Bloom adoră sporturile extreme, iar preferatele sale sunt snowbording-ul şi surfing-ul.

Primul rol important a fost în filmul "Wilde" (1997), film apreciat de critici, şi care i-a adus multe oferte de roluri, pe care el le-a refuzat pentru a face teatru. După "Wilde" a urmat "Şcoala de Muzica şi Teatru Guidhall" pentru trei ani.

În teatru, Orlando a apărut în piese precum: "Pescăruşul", "A Douăsprezecea Noapte", "Femei din Troia".

În 1999 Orlando Bloom joacă în "Stăpânul Inelelor". Prezent la audiţile pentru "Stăpânul Inelelor", Orlando alege să dea o probă pentru Faramir, dar regizorul Peter Jackson nu îl acceptă în acest rol, considerând că este mult mai potrivit pentru Legolas."Legolas nu vorbeşte mult - preferă să lase faptele să o facă."

Următoarele 18 luni şi le petrece în Noua Zeelandă, învăţând să călărească şi să tragă cu arcul."Am început cu trasul cu arcul, am călărit aproape douăzeci de cai, m-am antrenat la sala de forţă şi am învaţat modul elfilor de a vorbi şi de a lupta”, a povestit Orlando.

După ce a jucat în cele trei fime din "Stăpânul Inelelor", a lucrat cu Ridley Scot în "Elicopter la pământ" ("Black Hawk Down"). În 2003 au fost lansate "Banda lui Kelly", "Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre" şi "Întoarcerea Regelui"- cel de-al treilea film al trilogiei "Stăpânul Inelelor".

În 2004 au avut loc premierele la "Troia" şi "Meciul cel mare" ("The Calcium Kid").Tot în 2004, Orlando Bloom a jucat primul său rol principal într-o producţie importantă, "Regatul Cerului" ("The Kingdom of Heaven"), din nou împreuna cu Ridley Scott. A jucat rolul principal - Drew Baylor în filmul "Elizabethtown", în regia lui Cameron Crowwe. Filmul independent "Haven" ("Refugiul") a debutat îm 2004 la Festivalul de Film din Toronto. Orlando Bloom a jucat şi a şi co-produs filmul.

 

 

Galerie Foto
Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații