Actorul Noel Clarke, suspendat din Academia de film britanică, după acuzații de hărțuire sexuală

De: Loredana Toma / 30.04.2021, 11:57
Actorul Noel Clarke, suspendat din Academia de film britanică, după acuzații de hărțuire sexuală

Actorul și producătorul Noel Clarke a fost suspendat de Academia de film britanică (BAFTA) din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală și intimidare aduse acestuia de peste 20 de femei.

Reprezentanții BAFTA au precizat că lui Noel Clarke, cunoscut și ca scenarist și regizor, i s-au suspendat atât calitatea de membru al academiei, precum și cel mai recent trofeu, primit pentru contribuția la dezvoltarea cinematografiei, la începutul lui aprilie, din cauza multiplelor acuzații de hărțuire sexuală și intimidare.

Starul trilogiei „Hood” este acuzat, public, într-un reportaj al publicației The Guardian, de 20 de femei, care susțin că au fost agresate fizic, intimidate și obligate să aibă relații sexuale nedorite. „Nu tolerăm așa ceva și încurajăm raportarea situațiilor de gen, luăm în serios aceste acuzații și acționăm în consecință imediat ce probele există”, au spus reprezentanții BAFTA, potrivit BBC.

Potrivit The Guardian, reprezentanții BAFTA au fost informați despre acuzațiile cu care se confruntă actorul, cunoscut și pentru rolul din filmul „Bulletproof”, încă dinainte ca premiul să-i fie înmânat, dar au decis să i-l ofere din cauza lipsei de dovezi clare. De altfel, actorul a negat toate acuzațiile, cu excepția uneia singure, privind comentarii nepotrivite la adresa unei persoane, față de care, a spus el, și-a cerut scuze ulterior. 

“Vreau ca totul să fie public pentru că nu este normal să se întâmple asta”

Printre acuzațiile emise la adresa lui este una potrivit căreia Clarke ar fi filmat, pe ascuns, o actriță care a pozat goală în timpul unei audiții. Reclamația este întărită de Gina Powell, care a lucrat cu Clarke în calitate de producător pentru „Brotherhood” si care susține că, mai demult, acesta i-a arătat un clip scurt, filmat pe ascuns, în care actrița Jahannah James era fără haine, deși i se precizase că nu va fi înregistrată video. În cele din urmă, actrița a renunțat la rol, din cauza scenelor de nuditate, iar, mai târziu, aflând despre existența clipului, aceasta a declarat pentru The Guardian că „vrea ca acest aspect să fie făcut public, pentru că nu i se pare normal ca tinere actrițe să fie filmate pe ascuns și, mai ales, cel ce a făcut asta să mai fie și premiat cu BAFTA”.

CITEȘTE ȘI: Harvey Weinstein face apel după condamnarea sa pentru viol și agresiuni sexuale

Sharon Stone spune că a fost presată de producători să întrețină relații sexuale cu colegii ei din filme

Marilyn Manson, investigat pentru abuzuri sexuale asupra mai multor femei

După scandalul sexual, Armie Hammer a fost abandonat de agenția sa de impresariat

Foto: Profimedia Images